Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Australische tranen | Home | Open vizier »

De macht van comments

Dinsdag 03 Februari 2009 at 07:14 am.

Doorgaans koop ik mijn cd's via Amazon. Tweedehands exemplaren omdat ik de prijs van nieuwe cd's simpelweg te hoog vind. En dan ook nog via Amazon.co.uk omdat de lage pond lokt.

David SylvianVia een reseller kreeg ik de cd van David Sylvian (Secrets of the Beehive) thuis gestuurd. Daar had ik alleen een gebrande versie van en dat is not done voor de beste cd ever. Maar de staat waarin de cd verkeerde, of liever gezegd het omhulsel, was om te huilen. De cd zelf deed het prima, maar de inlay was aan elkaar geplakt met buddies en (daardoor?) op twee pagina's gescheurd. Het hoesje zelf was kapot.

Ik liet een comment achter op Amazon.co.uk over de slechte service van deze reseller en dat ik er nooit meer een cd wilde bestellen. Prompt mailde de reseller, Steve, me terug. Dat het hoesje bij verzending in mint condition was en dat het kapot moest zijn gegaan in de post. Op het gegeven dat de pagina's van de cover waren vastgeplakt met buddies ging hij niet in.
Wel bood hij aan het volledige bedrag (maar liefst 4,50 euro) terug te storten, met behoud van de cd, als ik het comment maar van Amazon verwijderde. Liever had ik een vervangend exemplaar, maar die had hij niet op voorraad.

Dus koos ik voor terugbetaling en verwijderde het comment. Bedankte Steve voor zijn service en verbaasde me over de macht van comments, die me in dit geval geld opleverde. En besloot om de beste cd ever dan maar gewoon in een platenzaak in Amsterdam aan te schaffen.

negen reacties

De macht van reacties is groot om blijkbaar je geld terug te krijgen. Maar blijkbaar ook voor hem zelf. Bij mij bekruipt dan het gevoel dat hij iets te verbergen heeft. Maar ik mag niet achterdochtig zijn he.
sabine (URL) - 03-02-’09 08:51

Volgens mij wordt op deze manier wel vaker geknoeid binnen recensies en reacties en dergelijke :) Maar jij blij: want de CD zelf was wel goed, dus die heb je dan gewoon reserve!
Rose (E-mail ) (URL) - 03-02-’09 09:38

Ik vind het best mooi opgelost uiteindelijk. Hij vindt het blijkbaar toch vervelend, en jij hebt gewoon je geld terug.
Ik ben nu wel benieuwd naar de muziek. Misschien maar eens youtuben.
Cyriel (URL) - 03-02-’09 22:26

Hele mooie cd idd en voor mij kleeft er een beetje een trauma aan. Ik was grote Japan fan en kocht op mijn zeventiende ofzo de elpee in Haarlem, wat toch een busrit van 40 minuten was en toen ik thuiskwam, bleek er een kras op te zitten! Het stomme is dat ik er nooit mee terug ben gegaan. Inmiddels heb ik hem gelukkig ook op cd.
She (URL) - 03-02-’09 22:35

Zomaar een tip, omdat ik weet dat je muziekliefhebber ben: Naked Raven, een klassiek geschoold gezelschap uit Australië.
http://www.fallingsnow.homepage.t-online..
Ik weeet eerlijk gezegd niet, of er ook muziek op die site staat, want heb het zelf op CD.
Theo (E-mail ) (URL) - 04-02-’09 14:30

Internet regeert, hé. Want een bad comment is nooit goed. En die Steve moet natuurlijk ook nog zijn brood verdienen.
Rutger (URL) - 04-02-’09 18:14

Ik ben wel erg benieuwd naar die CD nu, maar ik zit op mijn werk...
Juksti (URL) - 05-02-’09 10:54

Dit werpt wel een ander licht op de ratings van webwinkels. By play staat op basis van het aantal goede en slechte commentaren een rating van hoe betrouwbaar de winkel in kwestie is. Als iedereen die een slechte comment achterlaat benaderd wordt en deze verwijderd, krijgen in de toekomst veel meer mensen kapotte hoesjes en boekjes thuisgestuurd. Daarmee wil ik niet zeggen dat jij fout gehandeld hebt, ik zou waarschijnlijk ook geld voor mijn eieren kiezen in dit geval. En nooit meer bij dit heerschap bestellen. "Kapot door de post." Yeah, right.
Mike's Webs (URL) - 05-02-’09 10:58

Nice ugg boots sale with the able adroitness and abundant affection are account of your purchasing. These ugg boots are able-bodied fabricated with the artistic design. With the heel bouncer apparent with a characterization, these Winter boots do attending actual timeless. The shoelaces are advanced and the eyelets are big. Thus, these Kids Ugg Boots attending altered from the accustomed ugg boots in the appearance market. Featuring the lining abounding with sheepskin, the classic short boots can wick damp abroad for your feet. You can get pleasure the absolute warmth, abundance and benevolence of these absolutethigh-high style boots. It adds abundant absorption to the Appearance Sheepskin ugg boots
Ugg sale (URL) - 09-12-’11 09:43

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.