Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Het gaat oofer liefde… | Home | Het Beste van 2008 op… »

Suiker

Donderdag 18 December 2008 at 07:22 am.

Misschien sport ik te weinig, ben ik teveel aan mijn computerscherm gekluisterd, ben ik te passief. Mis ik het beoefenen van een actieve passie, mis ik sociale contacten, mis ik uitgaan. Misschien mis ik mijn oude werk, mijn oude leventje waarbij ik dikwijls van moeheid huilend voor de deur van mijn eigen huis stond, maar voor mijn gevoel volop meedraaide in het culturele leven.

Ik mis iets, maar ik kan er niet de vinger op leggen.

Misschien moet ik weer gaan zingen, maar wanneer ik de nummers zing die ik altijd zong komt de frustratie en de demotivatie meteen bovendrijven. Ik mis wel de passie waarmee ik zong.
Ik mis de dagen waarop ik kon uitslapen omdat ik een onregelmatig rooster had. Ik mis de vijf minuten fietsen naar het werk. Ik mis het snelle verloop van collega's, de frisheid van nieuwe mensen, de inspiratie die ze meenamen en mij besmette.

Of voel ik me gewoon (nog) niet genoeg thuis op mijn huidige werkplek?

Ik mis 'leven'. Vind schrijven fijn, maar passief. Geniet volop van de aangezichten van de winter, maar onderga het rillend.

Ik mis iets, maar ik kan er niet de vinger op leggen. Iemand anders kon dat wel.

Suikervrij.

"Maar je eet toch helemaal geen suiker meer?" vroeg lief verbaasd. Dat klopt niet helemaal. In de zakken chips die ik verorben zit geen suiker, maar wel koolhydraten. En koolhydraten zetten zich om in suikers. En die pure chocola die zo 'gezond' is? Niet zo gezond voor mij.

Mijn pancreas is op hol. En laat dat de boel nou flink ontregelen. Gelukkig is de oplossing dichtbij. He-le-maal suikervrij.

't Is weer even wennen na wekenlang zondigen.

zeven reacties

als je denkt
dat dit voor je werkt,
doen!
karin r. (URL) - 18-12-’08 10:04

Oh ja, dat gevoel dat je iets mist, dat je een beetje hol bent, dat ken ik. Ik doe tegenwoordig ook (zoveel mogelijk) suikervrij. (Om mijn hypoglycemie een beetje te temperen.)
Octavie - 18-12-’08 10:17

'Zondigen,' hopelijk heb je er toch een beetje van genoten en straf je jezelf niet voor iets lekkers eten.. En goed van je dat je naar je lijf luistert, en daar echt de tijd voor neemt.
esther (URL) - 18-12-’08 11:07

@Esther: Mijn lichaam straft me. ;)
En helaas was het niet 'een keer' iets lekkers eten, maar elke dag en dan ook geen kleine hoeveelheid...
Ik heb er van genoten maar het is het niet waard!
Aukje (URL) - 18-12-’08 12:01

Misschien heb je gewoon last van symptomen waar elke dertiger op enig moment mee worstelt: waarom doe ik dit en blijf ik dit zo de rest van mijn leven doen? Soort van midlifecrisis. Enig verschil is dat niet elke dertiger denkt dat zijn lijf vergiftigd is met suiker of weet ik wat en stopt met suiker eten. Het gaat vanzelf over Aukje, waar je last van hebt is heel normaal. Misschien je reactie niet, maar dat moet je zelf maar uitzoeken. Neem kinderen. Helpt vast.
Andre Rouvoet - 18-12-’08 12:35

Dat je last hebt van de chips en chocolade begrijp ik, maar spelen al die andere dingen die je noemt dan helemaal niet? Kan me voorstellen dat je meer mist dan suiker (tenminste, de suiker mis je niet echt geloof ik, want je voelt je beter zonder), maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel.
She (URL) - 19-12-’08 22:29

@She: Zou kunnen, maar de wereld ziet er toch een stuk mooier uit als je jezelf lekker voelt en fit bent om dingen te ondernemen!
Aukje (URL) - 20-12-’08 01:49

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.