Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« 's Hertogenbosch 27 k… | Home | Het kerkje van Jorwer… »

Låt den rätte komma in

Donderdag 16 April 2009 at 08:15 am.

Låt den rätte komma in‘ is de titel van de debuutroman van John Ajvide Lindqvist die in 2004 uitkwam en een bestseller werd. Drie jaar later verscheen in Nederland de vertaling, getiteld ‘Laat de ware binnenkomen’. Lindqvist werd de Zweedse Stephen King genoemd en hoewel het onderwerp anders doet vermoeden, is het een kinderboek. Geschikt voor de oudere kinderen onder ons, want er vinden nogal wat gruwelheden plaats.
De filmindustrie merkte het succes van de roman op en toverde op een bewonderenswaardige manier de woorden om in beelden.

Lindqvist (1968) groeide op in Blackeberg, een suburb van Stockholm. Zijn verhaal over de 12-jarige jongen Oskar speelt zich tegen deze troosteloze achtergrond af. Op school wordt Oskar dagelijks gepest, hij heeft geen vrienden en woont bij zijn gescheiden moeder in een kleine flat. Hij fantaseert vaak over het vermoorden van zijn belagers, maar heeft nooit de moed om het tegen hen op te nemen.
Oskar verzamelt krantenknipsels over moordzaken en raakt gefascineerd door de rituele moorden die in de buurt gepleegd worden, waarbij slachtoffers ondersteboven hangend worden gevonden en al het bloed uit het lichaam is getapt.

Lees verder op Eeuwig Weekend.