Aukje.net

Weblog van een Amsterdamse dertiger uit de Friese klei.

Lees hier meer over Aukje.

Meer op Aukje.net

katten, theater, films, concerten, eten

Tagwolk

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , (alle)

Archieven

Klik hier voor de archieven van februari 2003 - oktober 2008.

Categorieën

Links

Blogroll en andere links: hier.

Zoek!

Last Comments

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Maart, verjaarmaand | Home | Een semi-inspirerende… »

Het knakkende elleboogmeisje

Donderdag 19 Maart 2009 at 07:01 am.

Ik knak wat af mijn leven. Vooral vingers, tenen en ellebogen moeten het ontgelden. Elleboog heeft de meeste opdonders gehad. Op de middelbare school stond ik bekend als het knakkende elleboogmeisje. Vooral tijdens Frans ging ik los, tot grote ergernis van mijn klasgenoten.

Het werd een tic. Twintig jaar later knak ik niet meer zoveel, maar de drang is er nog steeds. En ik had wel gehoord dat het niet goed is voor de gewrichten, maar net als bij verslavingen sluit je je af voor de gevolgen. Maar toen de osteopaat mijn schouders losmaakte door mijn armen op en neer te bewegen, hoorde ik continue geknak. "Haha," lachte ik, "mijn gewrichten knakken. Dat doe ik zelf ook altijd."
De osteopaat lachte niet. Vertelde dat het niet goed is om te doen en dat je er artrose, oftewel slijtage in de gewrichten van kan krijgen.

Als je het dan hoort van iemand die ervoor gestudeerd heeft dan ga je toch wel even nadenken over wat je teweeg brengt in je lichaam. Dus probeer ik minder te knakken. Maar net als bij een dieet (of andere verslaving) wekt 'niet mogen' juist verlangen op. En doe ik héél erg mijn best om niet toe te geven aan dat verlangen. Knak. Oeps!

twaalf reacties

Mijn broer knakte ook altijd zijn vingers. Althans, hij trok net zo lang aan de kootjes tot het knak zei. Echt gruwelijk. Ik ben zelf knakvrij ;)
esther (URL) - 19-03-’09 10:01

Dan toch maar een knakworst.
ton (E-mail ) (URL) - 19-03-’09 10:56

haha grappig geschreven en tis waar...Als je iets niet mag dan wordt de drang lijkt het wel groter om het dan toch stiekem wel te doen.....vreselijk! Of stiekem toch eigenlijk wel weer leuk haha daar gaan we weer... ;)
Qliek (E-mail ) (URL) - 19-03-’09 11:36

ik knak niet bewust (dat vind ik drie-keer-vreselijk om te horen!) maar het kraakt nogal in mijn botten af en toe. vooral m'n elleboog, pols en knie. ach ja ...
karin r. (URL) - 19-03-’09 12:05

Bij Yoga schaam ik me altijd een beetje als mijn knieën knakken. Voor de rest knakken alleen mijn vingers.
Kaat (URL) - 19-03-’09 17:36

Is er een reden dat het soms erger is. Zoals bijvoorbeeld tijdens Frans?

(toen ik de titel las moest ik aan macaroni denken. Geen idee waarom)
Theo (URL) - 19-03-’09 20:31

Wat is er dan 'fijn' aan? Het gevoel of het geluid? Maar dat is misschien wel net zoiets als aan een nagelbijter vragen wat er zo smakelijk is aan nagels, of aan een roker wat er zo zalig is aan gore dampen inhaleren. (En dat laatste daar zou ik je dan antwoord op kunnen geven...ahum)
Dre (URL) - 20-03-’09 00:51

Ik ben dan weer absoluut slecht bestand tegen 'knakkers' om mij heen. Bijna net zo erg als nagels op over een schoolbord ..
CiNNeR (URL) - 20-03-’09 01:01

@Dre: Absoluut het gevoel. Maar hoe harder de knak, hoe lekkerder het gevoel. :)
Aukje (URL) - 20-03-’09 08:13

Maar kun je de knak dan opwekken? En hoe doe je dat dan? En kun je variatie aanbrengen in het volume van de knak?
Polle (URL) - 23-03-’09 14:37

@Polle: Wat een leuke interessevragen! Nee, ik kan geen variatie aanbrengen in het volume van de knak en ik kan niet altijd een knak opwekken. Maar vaak knakken kan ik wel!
Aukje (URL) - 23-03-’09 18:52

Hoi- kwam toevallig hier en heb even rondgekeken. Wil hier de hartelijke groeten achterlaten. JOT
Jot (URL) - 31-03-’09 20:57

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.