envelopIk naderde het station waar ik vijftien minuten overstaptijd had en haalde een grote bruine envelop uit mijn tas. “Mag ik misschien jouw krant?” vroeg ik aan het meisje dat tegenover me zat. Ik had gezien dat er een artikel in stond over hetgeen dat nu op het tafeltje tussen ons lag. “Heb je er één gevonden?” vroeg ze enthousiast. “Nee,” glimlachte ik, “ik ga ‘m juist verstoppen.” En daarna ratelde ik iets over dat in Amsterdam voldoende enveloppen waren verstopt en dat ik mijn zus opzocht in Limburg en over Nijmegen reisde wegens werkzaamheden op het traject Den Bosch – Eindhoven. En ik haat reizen met de bus, zeker als deze over de snelweg rijdt en er 40 minuten over doet. Maar dat het een goede gelegenheid was om enveloppen door het land te verstoppen.

Op het perron keek ik om me heen. Wat was een goede verstopplaats? De Free Record Shop, tussen de dvd’s? Het bloemenwinkeltje? De Etos?
Toen zag ik een richel naast de pinautomaat, als was deze ontworpen voor de envelop. En terwijl ik een foto maakte werd ik al aangesproken. “Hé, heb je er één gevonden?”

De man twijfelde of hij ‘m mee zou nemen. Je moest namelijk creatief zijn, opvallen met wat je instuurde. Toen ik wegliep las hij de tekst op de envelop. Of hij er daadwerkelijk met het bruine gevaarte vandoor ging heb ik niet meer gezien.

In Limburg verstopte ik er nog twee. Bij twee standbeelden. Die waren sowieso populair onder de verstoppers. Toen ik die avond onder het zolderraam in slaap probeerde te vallen zag ik de hemel oplichten onder de vele bliksemschichten. Regenen deed het gelukkig niet. Het zou funest zijn geweest voor het project.

Op de heenreis koos ik een andere route en kon daardoor niet controleren of de drie verstopte enveloppen al waren gevonden. En u? Heeft u er al één gevonden?

Update: Op YouTube is een filmpje te zien waarin programmamaker Chris Bajema enveloppen verstopt.

8 reacties

  1. Ik las bij de “gevonden enveloppen” dat iemand eentje meegenomen heeft bij de pinautomaat in Nijmegen. Eentje is dus meegenomen!
    Even afwachten of de andere twee ook gevonden worden.

  2. Erg origineel initiatief. Ben je echt met de bus gegaan, ik persoonlijk vind die interliners net echt prettig.

  3. Haha. Net als de man lijkt het mij ook leuker om te verstoppen dan te vinden 😉 Ben wel benieuwd wat er van gaat komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *