De ochtend kondigde een zonnige dag aan, toen er vroeg in de ochtend werd aangebeld. Met mijn handdoek om mijn natte haren opende ik de voordeur.

De Franse loodgieter.

Hij vroeg of het schikte om het dak te repareren. Renovaties zorgen niet alleen voor geluids- en ongedierteoverlast, maar ook voor lekkage omdat de dakdekkers van hiernaast slordig waren geweest.
Aangezien ik me voorbereidde op een werkdag, kwam zijn onaangekondigde komst niet goed uit. Hij beloofde te bellen voor een afspraak.

Op goede en zonnige vrijdag werd lief gebeld of het nú uitkwam. Dat kwam het. In plaats van de Franse loodgieter had ik nu een oerhollandse over de vloer. Ik bood hem koffie aan onder de voorwaarde dat hij het zelf zette. Ik vertrouw mezelf nog steeds niet in het maken van lekkere koffie, dus liet het liever aan hem over. En zo stonden de oerhollandse loodgieter en ik samen in de keuken te keuvelen. Hij zette koffie, ik thee.

Een half uurtje dronken we samen een bakje, een uur lang was hij boven mijn hoofd bezig en een half uurtje dronk hij zijn tweede bakje.

’s Avonds testte een onweersbui of de dakdekker zijn werk goed had gedaan.

9 reacties

 1. @ton: Gelukkig de loodgieter! En hopelijk komt hij snel langs voor het andere gedeelte waar het nog wel lekt…

 2. Lijkt me best bijzonder, dat je bij iemand je eigen koffie mag zetten :). Maar gelukkig deed hij zijn werk goed.

 3. Hihi, dat mogen mensen bij mij ook altijd doen, hun eigen koffie zetten. Ik lust het helemaal niet, vind het al heel wat dat ik het spul in huis heb voor mijn bezoekers.

 4. Hoe zet je lekkere koffie…
  Echte koffie?

  Een hele ketel vol…4 volle schepjes, dus niet afromen.
  Een halve ketel delen door 2 + een half schepje.

  Zo simpel is het.

  Graag gedaan,

  Liefs,
  Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *