Die verdomde NS vond het grappig om tijdens het paasweekend werkzaamheden uit te voeren. En wel zulk een heftige werkzaamheden dat er geen trein reed halverwege het traject naar mijn zus. Tussen ’s Hertogenbosch en Eindhoven werden bussen ingezet. En als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel bussen!

Heenreis koos ik er voor om via Nijmegen te reizen. Drie kwartier langer in de trein, maar ik zat tenminste wel in… de trein! Terugweg twijfelde ik. Trein-bus-trein of trein-trein-trein-trein? In Roermond moest ik overstappen. Of blijven zitten.

Ik bleef zitten.

In Eindhoven kreeg ik nog de optie om via Rotterdam te reizen, maar liep toch naar de bus. En daar ging ik. De touringcar in, de snelweg op. De eerste tien minuten schreeuwde ik moord en brand. Van binnen. Wilde ik niets anders dan eruit. Hoe lang zou ik op de snelweg zitten? En ik kon toch niet zomaar uitstappen? En waar kwam die angst voor de snelweg toch eigenlijk vandaan, want zo eng was het nu ook weer niet, zeker niet in een bus die niet harder mag dan 90??!!

’s Hertogenbosch 27 kilometer. In gedachten rekende ik uit hoelang dat zou gaan duren, de afstand van de boerderij van mijn ouders naar Leeuwarden als voorbeeld nemend.
’s Hertogenbosch 27 kilometer. Hadden we niet al een paar kilometer gereden?
’s Hertogenbosch 27 kilometer. Nou ja zeg, we zijn toch al stukken verder!
’s Hertogenbosch 20 kilometer. Now we’re talking!
’s Hertogenbosch 14 kilometer. Hé, dat schiet best op.
’s Hertogenbosch 6 kilometer. Gaat dat zo snel?

Toen we het stationsplein opdraaiden en ik zonder compleet geflipt te zijn uitstapte kon ik een glimlach niet onderdrukken. Opgelucht haalde ik adem toen ik met de trein over het laatste stukje traject zoefde. De neiging om een dansje te maken en uit volle borst een lied door de lege wagon te laten klinken kon ik wel onderdrukken.

7 reacties

  1. Iiiieeeh, dat ken ik! Maar ik moet zeggen dat het meestal wel vrij snel gaat, er zijn ook altijd genoeg bussen beschikbaar dus echt een probleem vind ik het niet.

  2. Ik heb het ook nooit zo op reizen met bussen die door de NS ingezet worden. Die zitten meestal prop en prop vol, en iedereen is wat minder gehumeurd, omdat het langer dan gepland duurt, voordat ze op hun bestemming aankomen.

  3. Nou ja zeg, dan pik je toch stiekem een trein. Volgens mij weet je nog wel hoe die dingen werken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *