‘Saai commentaar eigenlijk altijd hier…. Voorspelbaar ook,’ liet Berend gister weten in mijn commentding. Berend is niet de eerste persoon die deze opmerking plaatst. Eerder hadden enkele lezers ook al eens aangegeven het commentaar eentonig te vinden. Dat was mede te danken aan mijn stukjes. ‘Soort zoekt soort,’ zei een logger eens.
Toen ik begon met loggen had ik geen reactietool. Af en toe kreeg ik mailtjes van lezers die aangaven dat ze graag zouden willen reageren. Na vijf maanden besloot ik om hen die mogelijkheid te geven. Afgezien van wat rare opmerkingen die op twee handen te tellen zijn, was ik er content mee. Reacties maken een log interactiever en daar houdt de lezer (meestal) van. Daarnaast is het handig voor de logger om de meningen van anderen te peilen en andersom is het prettig voor de lezer om zijn mening te kunnen uiten.
Ik ben niet kritisch op het commentaar van lezers. Als iemand de behoefte voelt om iets te zeggen, dan moet de persoon in kwestie dit zeker doen, mits het binnen de perken blijft. Het is en blijft tenslotte mijn log. Ik ben echter benieuwd naar uw mening. Wat vindt u van de reacties op mijn log en wat vindt u eigenlijk van de reacties in het algemeen in weblogland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *