Op verschillende sites kwam ik het al tegen, een top-10 lijst voor de top2000 die radio 2 eind december gaat uitzenden.
Ik luisterde vroeger altijd naar de top1000. Ik zat dan dagenlang op mijn koude kamer en hield lege bandjes paraat om de leukste nummers op te nemen. Een straalkacheltje voorkwam dat ik verkleumde.
Toen ik de lijst van de top2000 bekeek werd ik overspoeld door herinneringen die aan de nummers kleven. De keuze was mede daardoor lastig: kies ik een nummer uit vanwege de herinneringen of omdat ik het een goed nummer vind?
Daarbij is de lijst met nummers erg beperkt. Ik vond er bijvoorbeeld geen David Sylvian, Björk, Heather Nova, Tori Amos, Sarah McLachlan, Noa, Rickie Lee Jones, Lisa Ekdahl, nieuwe nummers van Madonna en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik heb uiteindelijk de volgende lijst weten samen te stellen:
1. Kate Bush – The man with the child in his eyes
2. Noa – Child of man (eigen inbreng)
3. Sinéad O’Connor – Troy
4. Melanie – Beautiful people
5. U2 – Where the streets have no name
6. Karin bloemen – Geen kind meer
7. Sting – Fields of gold
8. Stevie Wonder – Don’t you worry ‘bout a thing
9. Sinéad O’Connor – Nothing compares 2U
10. Falco – Jeanny
Van ‘Beautiful People’ prefereer ik de uitvoering van Mathilde Santing, van ‘Geen kind meer’ de uitvoering van (inmiddels afgestudeerd) conservatoriumstudente Odeke de Koning, die mij diep ontroerde met haar woorden en van ‘Fields of Gold’ de uitvoering van Eva Cassidy, een zeer begaafd zangeres die helaas al is overleden.
Aan deze lijst kleven maar weinig herinneringen, behalve aan Nothing compares 2U van Sinéad, daar heb ik ontieglijk veel tranen bij gelaten.
Wat stemt u?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *