Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld klein.
Het merendeel van mijn vrienden woont nog in de Pijp en komt niet meer zo snel langs. Oppas kan minder makkelijk geregeld worden en op IJburg kennen we nog bijna niemand. Ik mis de markt, de bakker, de koffie- en theewinkel en de kledingwinkels.

Toen ik naar IJburg verhuisde, werd mijn wereld groot.
Het water, het vele groen en de dieren geven rust. Er zijn minder prikkels die me irriteren of verleiden tot aankopen. Het is er overzichtelijk. Je kan de straat oversteken zonder tien keer naar links en rechts te moeten kijken. Wanneer ik de voordeur opendoe, is er geen verkeer, maar een trottoir met speeltoestellen en de crèche. Ideaal voor kindje.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld.
Ik struikel over de kleine kinderen. Vergeleken met de Pijp is het er saai. De stad is niet meer om de hoek. Ik moet een teringeind fietsen naar mijn werk. Maar door dat teringeind heb ik opeens een betere conditie en een ietwat geslonken buik zodat ik weer strakke kleding durf te dragen.

Toen ik naar IJburg verhuisde, veranderde mijn wereld niet.
Hier zijn ook hangjongeren. En mensen die zo hard auto rijden dat ze bijna de bocht uitvliegen. De ambulance, politie en brandweer komt ook hier regelmatig voorbij. Want ook hier vallen mensen uit hun raam, wordt er ingebroken en staan er huizen in brand. IJburg is geen droomwijk waar niets gebeurd. Het is nog steeds Amsterdam.

Gelukkig maar.

(dit stukje werd geschreven in het kader van de blogrevivalweek)

16 reacties

 1. Ik moest direct aan het Franse spreekwoord “Plus ça change, plus c’est la même chose” denken. 🙂

 2. Klinkt toch wel als een groot verschil met de stad, maar kan me goed voorstellen dat je met kids niet meer in de drukte wilt wonen. En een lekker huis is ook wat waard.

 3. Veranderingen worden vanzelf gewoonte. Het heeft gewoon tijd nodig. Of zei Poelekie dat ook maar dan in het frans?

 4. Klinkt ideaal. Van verschillende werelden het beste en Amsterdam altijd dichtbij. Of zoals onze grote filosoof Cruyff zou zeggen:”Ieder voordeel heb zijn nadeel.”

 5. Zo herkenbaar! Met pijn in de buik ging ik weg uit het huis waar ik was opgegroeid en was blijven wonen in Amsterdam Oost. Vriendje (en nu al 24 jaar “mijn man”) vond het daar vreselijk en druk toen hij bij mij in kwam wonen.
  Samen dus naar Zuid Oost. Het leek me vreselijk maar goed voor de liefde doe je eens wat. Daar hebben we 5 jaar gehuurd en later een huis gekocht wat nog een stukje verder weg van de stad was tegen Abcoude aan. Heeerlijk rustig. Fietpaden langs het huis. Op 7 minuten lopen van de metro dus met een half uurtje sta ik op het Centraal. Als ik behoefte voel aan de stad en drukte zoek ik het op maar de rust en mijn tuintje zijn me écht veel meer waard geworden. Komt voor jou waarschijnlijk ook. Je mannetje groeit op met ruimte om zich heen.

 6. Ik heb mateloos respect voor de moeders die ik daar met kind voorop of achterop en nog wat tassen boodschappen van ver tegen die eeuwige wind daar zie fietsen. Ik hou van water en wat ruimte, maar die wind!!! Ik zou er alleen in de zomer willen wonen, voor het lekkere briesje. Ik fiets tegenwoordig voor mijn werk vanuit centrum,grens de Pijp, naar Zeeburg en dat vind ik al erg! Maar inderdaad, voor de conditie is het wel goed.

 7. Finally, for the Discount Christian Louboutin glamorous as well as the fabulous, Dolce Vita provides shoes which can be stunningly stylish but can be worn in casual settings adding flair to ordinary jeans and t-shirt outfits. The Agatha studded Christian Heels thong sandals are a mixture of flip-flop open toed sandals merged with an ankle-high boot. Wrapped with bold studded cuffs, these sneakers are certain to add style to your outfit that they’re worn. For everyday wear, the Dolce Vita Miller studded leather oxfords transform a vintage shoe style right into a studded masterpiece of design and Christian Louboutin Outlet current fashions.

 8. This is a very important article, maybe this is just
  for me, of course, everyone’s situation is not the
  same as the information needed is a different, but
  I like this article, not only from the content or
  other aspects are good, the wording of the article
  is good, there are many things we value learning,
  is a great article.
  gucci sandals
  gucci shoes wholesale
  mens gucci shoes
  gucci slipper
  Gucci men shirts
  Gucci cap
  Gucci Jeans

 9. This very unique article content to write the essence of
  good writing skills, is a recognition of the value of
  learning to read articles, regardless of language or
  the content of expression, are well written, writing
  things focus, focus and non-focus, respectively, the
  more clearly, is a very grade of the article, is a
  senior articles have their own characteristics,
  good article, very good.
  wholesale gucci shoes
  gucci sandals
  Gucci men shirts
  gucci sandals
  mens gucci shoes
  wholesale gucci shoes

 10. This is a fairly upscale article, have their
  own style and characteristics, a high-quality
  articles for others is a good help, to let others
  benefit, some important information can be shared
  in a timely manner, which is a progressive
  performance is a matter for the benefit of all,
  a high-quality articles on their own is good for
  others, a raise of their own, is a step forward.
  gucci sandals
  gucci shoes wholesale
  mens gucci shoes
  gucci slipper
  Gucci men shirts
  Gucci cap
  Gucci Jeans

 11. [url=http://www.shopsshoes.com/]gucci sandals[/url]
  [url=http://www.shopsshoes.com/]mens gucci shoes[/url]
  [url=http://www.wholesalegucci-shoes.com/]wholesale gucci shoes[/url]
  [url=http://www.wholesalegucci-shoes.com/]mens gucci shoes[/url]

  http://www.shopsshoes.com/

 12. This is an excellent article.Our lives need to fashion a good nfl jerseys
  also allows you to get this, buy a good shirt, our lives are also important, because we can not do without movement, a good cheap nfl jerseys will let you exercisemore comfortable,
  good quality, good style, carefully selected materials, you can click on http://www.btjerseys.com/, your dream will become a reality.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *