Ja, natuurlijk kijk ik naar Generatie 2010. Het programma met zes kindjes die even oud zijn als Dylan en tot hun achttiende gevolgd worden.

Je moet het maar willen.

Het was vooral het eerste seizoen dat er emotioneel inhakte. Zat ik met een kind van drie maanden te kijken naar bevallingen die wél via de natuurlijke weg waren gegaan. Dat had ik zelf zó graag meegemaakt!

Veel te snel was het eerste seizoen afgelopen. Ik had ze het liefst het hele jaar voorbij zien komen op tv, maar moest het doen met wat blogjes en videofilmpjes op de site.
Dat verloor ik natuurlijk uit het oog.

Afgelopen maart begon het tweede seizoen. Dit keer waren mijn hormonen weer wat genormaliseerd en ging het me niet meer zo nauw aan het hart. Het gegrien als ze zonder kind op vakantie gingen en het gewauwel over de problemen die voor mij verleden tijd waren, wat móest ik ermee?

Maar hoe ouder de kindjes in de serie werden, hoe dichter ze de leeftijd van Dylan naderden, hoe léuker het werd. De hormonen verdwenen op de achtergrond, er werden broertjes en zusjes gemaakt (ehm, hallo hormonen) en de eerste verjaardag werd gevierd.

Hét moment om weer afscheid te nemen van het tweede seizoen.

De kindjes groeien door, Dylan groeit door en ik kijk af en toe op de site om te checken hoe het met ze is.
En wie weet, kijk ik over zoveel jaar wel samen met de Dylan naar de afleveringen.

4 reacties

  1. Mee eens! leuk programma, maar als het kind nou straks 12 is en zoiets heeft van: ja daaag, ik wil niet dat mijn leven op tv komt? En jammer dat ze niet vertelde waarom de eerste stellen hebben afgehaakt en er nu twee nieuwe zijn.

  2. Ik ben pas geleden begonnen te kijken via uitzendinggemist. Mijn jongste dochter is van oktober 2009 dus ook voor ons een hoop aanknopingspunten. Ken je de Engelse Up Series waar kinderen (inmiddels volwassenen) al sinds 1964 worden gevolgd? Echt briljant 🙂

  3. Lorsque je démarre ma carrière en media.we sociaux sont une aide complète à savoir sur le information.As de mon Del.icio.us connaissance est le meilleur livre de la marque sociale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *