Ik herinner me een dagje strand met mijn ouders, zus en broer nog goed. Ik mocht een ijsje halen, in mijn eentje. Maar toen ik terugliep naar mijn ouders, bleken er opeens tientallen blauwe windschermen op het strand te staan. Achter elk scherm koekeloerde ik naar de mensen die daar lagen te zonnen. De moed zakte me al snel in de schoenen toen het steeds níet mijn ouders bleken te zijn. Was ik te ver doorgelopen, of juist niet? Moest ik gaan roepen, huilen of stug doorgaan met zoeken?

Strand

Uiteindelijk vond ik ze, tot mijn hele grote opluchting. Mijn moeder informeerde bezorgd waar ik al die tijd was geweest. Verdwaald op het strand. Lopend op zand dat brandde aan mijn voeten. Met een ijsje dat veel te snel smolt.

10 reacties

  1. @Neneh:Niet alleen voor ouders. Is één van mijn eerste herinneringen, en één van bijna blinde paniek. En dat ik van een agent op paard een ijsje kreeg verzachtte weinig, al vertelde ik daar later wel heel stoer over (mocht trouwens ook op zijn paard maar dat durfde ik niet :-)).

  2. Smeltende ijsjes zijn heel erg voor een kind. Tenzij je van die push-up dingen had! Dan had je ranja… 😉

  3. Hmm maar je ouders hadden niet zo iets van, goh laten we eens kijken waar Aukje blijft? Zulke ervaringen kunnen namelijk best traumatisch zijn, maar dat ter zijde. Ik vind het een mooie tekening. Duurde wel even voor ik door had dat de cirkels parasollen zijn, maar dat ligt aan mij. Ben al tijden niet meer op het strand geweest.

  4. @Theo: Kennelijk duurde het voor mij uren en leek de afstand immens groot omdat ik zo klein was, maar waarschijnlijk was de afstand een stuk kleiner en de tijd een stuk korter (tien minuten ofzo) dan ik me herinner. Dus voor mijn ouders nog geen aanleiding om te gaan zoeken nee.

  5. @aukje daar had ik nog echt bij stil gestaan. Soms verlang ik wel weer eens naar die grotere wereld.

  6. Als ik me niet vergis ben je vandaag jarig. Van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 35!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *