De patat oorlog onder de loggers (vertrouwd, veilig en spannend, oftewel Brian) vond het nodig mij te bestoken met een aantal ‘luchtige’ vragen, de zogenaamde levensvragen:
1. Hoe zet men de bordjes “niet op het gras lopen” op het gazon?
Zolang het bordje nog niet op het gazon staat, mag je er op lopen. Je loopt met je hamer naar een geschikte plek, timmert het bord in de grond en maakt dat je wegkomt.
2. Als niets in een teflonpan plakt, hoe zit teflon dan vast aan de pan?
Teflon is de merknaam van poly-tetra-fluoro-ethyleen of PTFE, een chemische verbinding die ontdekt is door Roy Plunkett (1910-1994) van de firma DuPont in 1938 en als commercieel product geïntroduceerd in 1949. DuPont weet het antwoord op bovenstaande vraag, maar houdt het strikt geheim. Duidelijk is dat het bedrijf het harsachtige PTFE-poeder mengt met water, zodat een soort vernis ontstaat. Het oppervlak van de pan is ruw gemaakt en de vernislaag kruipt daartussen. Het water verdampt en de korreltjes PTFE plakken door verhitting aan elkaar. De enige manier om het laagje te verwijderen is deze met een metalen voorwerp weg te krassen. Niet alleen het teflon verdwijnt dan, maar ook een klein deel van de metalen ondergrond.
3. Hoe komt de bestuurder van de zoutstrooiwagen op z’n werk?
Hij neemt de zoutstrooiwagen mee naar huis natuurlijk!
Bedankt Brian voor deze pittige nadenkers!
Ik kreeg nóg een stokje toegeworpen, dit keer door Rob:
1. Als de periodes die je op internet vertoeft steeds langer worden, merk jij dat dan? Of moet iemand je erop wijzen?
Mensen die weinig met internet op hebben wijzen me er wel eens op dat ik wel erg veel tijd aan de computer spendeer. Ik luister niet naar ze, de computer is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van mijn leven. Maar er is een periode geweest dat ik veel te lang op internet zat. Toen was de wereld buiten maar vreemd en zat mijn hoofd vol bytes watten. Aangezien ik daar niet gelukkig van werd en mijn lichaam overigens ook niet, ben ik meer tijd gaan besteden aan andere dingen, zodat nu alles weer in balans is. En dat surft een stuk prettiger.
2. Wat heb je meestal naast je computer nog meer aan staan en waarom?
Afgezien van mijn koelkast, wel heel belangrijk maar niet interessant, mijn stereo. Een huis zonder muziek is een huis zonder warmte. De muziekkeus hangt af van mijn humeur, het huiswerk van de muziekstudie die ik volg en van mensen / dingen die me hebben geïnspireerd.
3. Wat zou je nou echt nooit van ze levensdagen doen en waarom niet?
Zeg nooit nooit, maar dit is denk ik een echte nooit: ik zou nooit in een oorlogsgebied willen werken als verpleegster. Een vriend van me vervult een soortgelijke functie. Hoewel ik zijn werk erg waardeer, zie ik ook hoe hij lijdt onder zijn werk. Wellicht sluit je je af voor alle nare gebeurtenissen, maar op den duur dringen al je ervaringen bij je naar binnen en moet je een weg vinden om er mee om te gaan. Ik betwijfel of ik dat zou kunnen. Ik zou het in ieder geval niet uit willen proberen.
Bedankt Rob voor deze interessante vragen!
Nu aan mij de eer om vragen te bedenken en slachtoffers te zoeken. Daar ga eerst eens een nachtje over slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *