Het is vroeg in de ochtend. Ik rek me uit, gaap daarbij ongegeneerd en sla het dekbed van me af. Met zware oogleden en warrig haar zet ik de kachel en de computer aan. Ik slof naar de keuken, vul de waterkoker met water, slof terug naar mijn bureau en ga zitten. Vragen spoken door mijn hoofd, slachtoffers doemen op in mijn gedachten. Ik breng mijn vingers boven het toetsenbord en laat ze zoeken naar de juiste toetsen. Eén voor één verschijnen letters op het beeldscherm. Vragen. Tikkerdetik. Slachtoffers. Ratelderatel. Klaar. U mag zelf ook voor slachtoffer spelen en onderstaande vragen in mijn commentding beantwoorden. Als u wilt. Dan zet ik ondertussen een kopje thee.
Voor Edwin en Pascal:
1. Wat is je favoriete televisieserie, welk personage uit die serie zou je willen zijn en waarom?
2. Stel dat je bent opgegroeid op een veeboerderij in een gehucht in Friesland. Het huis rook naar koeien, schapen en geiten. Af en toe werd je overmand door de geur van de varkensboerderij van de buurman links en de kippenboerderij van de buurman rechts. Van elk dierengeurtje is een aftershave gemaakt. Welke zou je kiezen? En van welke boerderij zou je graag boer willen zijn? Motiveer je antwoord.
3. Je mag op bezoek komen bij Aukje, het orakel van Amsterdam. Welke vraag zou je haar willen stellen en wat hoop je dat ze je antwoordt of voor advies meegeeft?
Voor Menno (alle antwoorden in één cartoon!) en Wasbeer:
1. Welk instrument zou je graag willen bespelen en welk instrument zou je graag willen zijn? Motiveer je antwoord.
2. Als je een (strip)boek uit zou mogen geven, waar zou het over gaan en waarom?
3. Bepaalt het aantal reacties en bezoekers op je site je humeur en zo ja / nee, waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *