Er waart weer een stokje door weglogland. Sinds afgelopen vrijdag ben ik de trotse bezitter ervan dankzij Patrick. De opdracht van dit stokje luidt:
Wat staat er zoal in jouw boekenkast?

Een top-4 uit bovenstaande favoriete boeken:
* 1: De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch, op aanraden van een collega gelezen omdat ik vol lof was over de Celestijnse Belofte. Inmiddels heeft de Celestijnse Belofte het veld geruimd voor het meesterwerk van Mulisch. Het boek heeft veel indruk op me gemaakt. Het liefst wil ik de voor mij interessante plaatsen uit dit boek bezoeken. Ik ben al in Westerbork geweest, Auschwitz, Florence en Rome staan nog op mijn lijst.
* 2: De boeken over Harry Potter van J.K. Rowling. Ik ben met het vijfde deel bezig en verbaas me elke keer weer over haar bijzonder mooie taalgebruik en de vele verschillende en daardoor ingewikkelde verhaallijnen.
* 3: De boeken van Darren Shan. Ze gaan over een jongen die als vampiersleerling door het leven gaat. Een welkome opvulling tijdens het wachten op het volgende Harry Potter-deel.
* 4: Een Phoenix uit de As van Henning Boëtius, een op historische feiten gebaseerde roman over de zoektocht van een man naar de oorzaak van de explosie die de zeppelin Hindenburg in 1937 liet neerstorten. De schrijver is de zoon van de man die destijds aan het roer stond van de Hindenburg. Wekenlang was ik gefascineerd door het verhaal en heb ik op internet artikelen verzameld over de Hindenburg. Uiteindelijk vond ik een artikel waarin Nasa de werkelijke oorzaak publiceerde. Een tegenvaller, aangezien deze oorzaak veel minder spannend was dan de oorzaak uit het boek.
En verder:
‘Planeet Literatuur’ van Ronald Giphart is een verzameling publicaties van Ronald Giphart over zijn passie voor literatuur, zijn favoriete boeken en auteurs en de capriolen in het literaire wereldje. Een koddig vakantieboek over literatuur.
‘Atlas van de Belevingswereld’, een prachtig verjaardagscadeau, de boekjes van Wipneus en Pim die de geur van nostalgie met hun meedragen en de boeken van Mieke Mosmuller-Crull. Ik weet niet goed meer waar haar boeken over gaan, maar het gevoel dat ik krijg als ik het boek zie staan zegt me dat ik het vaag, maar ook mooi vond.
Mijn voorkeur gaat uit naar romans met kloppende historische feiten. Ik heb er nog een aantal in de kast staan waar ik halverwege in gestrand ben, aangezien niet elk boek met deze ingrediënten een goed boek is.
Verder lopen de onderwerpen van mijn boeken nogal uiteen.
Dit stokje wil ik graag doorgeven aan Sanzine, eerdere eigenaren van dit stokje waren Sannet,Tink enPatrick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *