Het enige nadeel van een ‘volautomatisch’ log, is de spam. Daar had ik voorheen geen last van. Ik had om de spammerts tegen te gaan een geweldig moeilijke quizvraag in het leven geroepen voor stukjes ouder dan drie dagen, maar wie de quizvraag niet beantwoordde kreeg wel een melding, maar het comment werd gewoon geplaatst. Een ordinaire bug, vertelde Roos (Roos is echt heel goed met Pivot).

Dus heb ik nu HashCash. Geen idee hoe het werkt of wat het betekent, maar het schijnt een goede protectie te zijn tegen spam. Mocht u onverhoopt niet meer kunnen reageren, laat het dan even weten via een mailtje.

Tot zover de huishoudelijke mededeling.

Dan wens ik u nog een mooie dag.

19 reacties

 1. Spam is de vloek van het internet. Bij mij gaan comments praktisch automatisch, maar ik heb erg weinig last van spammers. Hmmm, misschien vinden ze mijn blog niet interessant genoeg..:). Wat ik wel zwaar irritant vind, zijn die codes die je de vaak bij comments moet tikken. Soms zijn die dingen niet te lezen en blijf je toverwoorden intikken.

 2. En nu wil ik weten of de gekke gravatar van mij is aangepast (off-topic, ik weet het).

  BTW, gebruik jij MYSQL met PivotX?

 3. Zat er in Pivot niet ook een moderatie-optie? Dat heb ik bij wordpress en daar ben ik erg blij mee.

 4. @Angela : Ik gebruik inderdaad MySQL.
  @sandra : Jazekers, maar dan zet je comments in de wacht toch? Dat vind ik geen doen.
  @Orangez : HOU JE MOND!

 5. Mijn lieve WordPress heeft gewoon een autmatische Plugin die alle reacties die lijken op Spam vasthoud. Ik ga die plugin denk ik maar ten huwelijk vragen ofzo, want het is heul handig.

 6. Ik vind gewoon dat spam niet mag, en dat is kennelijk genoeg. O ja, ’t feit dat je Javascript moet hebben aanstaan om te kunnen reageren werkt ook.

  O, en trouwens, ook ik kom door je Cashfilter.

 7. @ Aukje: dat is bij wordpress alleen als iemand voor het eerst reageert. Bij pivot toch ook, lijkt me 🙂

 8. Ik wordt er helemaal kriegel van, als het werkt wil ik graag iets meer info van je als het kan.

 9. Nice [url=http://www.uggbootssale-au.net/]ugg boots[/url] with the able adroitness and abundant affection are account of your purchasing. gg-boots-for-kids-c-13.html]classic short boots[/url]. It adds abundant absorption to the Appearance [url=http://www.ugg-snow-boot.com/]Sheepskin ugg boots[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *