Toen de Hema een doedelwedstrijd uitschreef (uit verveling poppetjes tekenen), dacht ik terug aan mijn schrift van vroeger waarin ik mijn doedelkunst verzamelde. Die doedelkunst stamde uit de tijd dat ik me tijdens de wiskundeles op de havo/mbo verveelde. Mijn geodriehoek en passer gebruikte ik niet voor opdrachten, maar voor het tekenen van driehoeken en rondjes die met elkaar in verbinding stonden. Ik werd een ware driehoek/rondjes-freak, want er volgden nog vele varianten op dit thema, zoals deze:

Doedelkunst

© www.aukje.net 

Er is zelfs een bebop nummer dat Doodlin’ heet en dat ik altijd graag wilde vertolken, maar behoorlijk pittig is:

Volgende keer een andere doedel.

8 reacties

  1. Wow, fantastisch wat jij deed met een geo en een passer! Escher zou jaloers geweest zijn 😉 Overigens zie ik op de site nog veel meer ware kunstwerken staan. School is blijkbaar toch ergens goed voor.

  2. Wat grappig! Ik tekende ook lijnen. Buizen die door elkaar liepen. Maar er kwamen wel bubbels uit. Hmm. Had je bij moeten zijn denk ik ;-). Scan het nog wel eens.

  3. He,he.. mijn doedels, of krabbels tijdens de saaie lesuurtjes, waren vooral vreemde mannetjes en superhelden. Er is sindsdien niet heel veel veranderd…

  4. Ik kwam er pas veel later achter dat dat tekenen een naam had. Wat ik overigens onzin vind, dat het een naam heeft. Je kunt overal wel iets aparts van maken.
    Neemt niet weg dat ik je doedel erg leuk vind. 🙂

  5. Wow!! Das wel een hele mooie doedel! Ik heb mijn oude schriften er eens op nagekeken, maar mijn doedels zijn een plaatsing op het www echt niet waard.

  6. Volgens mij zijn die Doodles van ver voooor mijn tijd, want ik weet niet eens wat een Doodle is! *schaammomentje*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *