Al vanaf den beginne is hier in huis een strijd gaande. Ik heb me dan ook vaak zorgen gemaakt of het tussen lief en mij wel zou werken. Al kon ik me dan net zo goed afvragen of het überhaupt wel met een man ging werken.
Onze belangrijkste tegenstrijdigheden op een rijtje:

vroege vogel versus nachtbraker
water/thee versus alcohol
dieet versus lekker eten
Mac versus Windows
Pivot versus WordPress

Vooral dat laatste geeft sindskort nogal wat spanningen in huis.

Mijn artikelen voor About:Blank schrijf ik in Pivot. Nooit problemen mee gehad. Sinds juli dit jaar schrijf ik voor Eeuwig Weekend artikelen in WordPress. 

Ik heb nog nooit zo veel gevloekt tijdens het schrijven ervan.

Als ik een filmpje plaats en daarna opsla, is het filmpje verdwenen. Ondertitels bij plaatjes vertikken het om in het midden te gaan staan. De lightbox werkt standaard niet zodat ik deze handmatig moet instellen. Enzovoorts. Dat betekent dat ik mijn stukjes op mijn Mac schrijf en lief ze op zijn Windowscompu voorziet van de finishing touch. Ik dacht laatst heel slim te zijn door op mijn werk een trailer toe te voegen in het stukje, om lief te ontzien (want die wordt ook een beetje gek van mij, vooral als ik ga vloeken). Daar werk ik met Windows, dus geen probleem toch? Maar f*cking WordPress blijkt ook niet te werken met IE6. “Zwaar verouderd, dat IE6,” mailde lief toen ik hem mijn ongenoegen uitte. Dus van WordPress moet de hele wereld al op IE7 en MacOs Leopard zijn overgestapt om zonder problemen te kunnen loggen?

Nee, dan Pivot. Dan Pivot! Als ik op mijn werk een idee krijg voor een stukje open ik Pivot, type snel het idee in en sla het op om het thuis uit te werken. Eenmaal thuis kan ik alles doen en laten wat ik wil. U hebt het gezien, ik kan zelfs trailers toevoegen en deze in het midden zetten. Ik mag dan geen lightbox hebben, maar wel fancybox en ook die doet het prima.

Ik pleit dus voor Pivot. Lief pleit voor WordPress. Hij zal ook niet zeggen, goh, vervelend voor je. Neu, hij vindt gewoon dat ik en het bedrijf waar ik werk moeten overstappen. Nooooit ligt het aan WordPress. Ik wil met alle liefde overstappen naar Leopard, maar daar heb ik de centjes niet voor. En een gekraakte versie hoef ik niet. En al heb ik binnenkort de centjes wel en ga ik wél overstappen, denk maar niet dat ik dan aan de WordPress ga. Never nooit niet!

Dus strijden lief en ik nog even voort. Zonder toe te geven.

17 reacties

 1. LOL, u vergeeft het me wel als ik hierom grinnik…

  Maar ik sta toch geheel aan jouw kant.

  En een beetje strijd houdt het spannend, toch?

 2. Kansloze discussie. Gewoon allebei Firefox gebruiken (ik bedoel: Safari, moehaha. IE, nog meer moehaha). En Pivot is ook niet het je van het, daar zitten meer dan genoeg haken en ogen aan.

 3. @Joep: In Firefox werkt WordPress ook niet in MacOs Tiger. Op mijn werk heb ik het nog niet uitgeprobeerd, dat geef ik meteen toe.

 4. Voor mij geldt: nachtbraker, water/thee, lekker eten, Mac (MAC!) en Pivot (PIVOT!). Dus. Niet dat ik partij wil trekken hoor… 😉

 5. CMS gebruik is net zo persoonsgebonden als het merk toiletpapier dat je koopt. Ieder houdt van iets anders, bedekt de tekortkomingen van de favoriet met de mantel der liefde en meet de tekortkomingen van ‘de rivaal’ breed uit.

  Zonder partij te willen/durven trekken is het natuurlijk een feit dat IE6 (eerste versie dateert uit 2001!) hopeloos verouderd is die ondertussen van bedrijfsnetwerken zou moeten verdwijnen. IE7 is er al sinds 2006, dus je kan niet meer stellen dat het ‘nieuw’ is.

 6. Toen ik begon met bloggen, toen had ik WordPress. Eigenlijk is WordPress stiekem wel een beetje kut hoor, alleen ik en Pivot… tja. Ooit komt het er wel van, denk ik.

 7. Ohja, en ik weet niet welke Firefox versie jij gebruikt. Maar hier deed WordPress het in 2.0 en in 3.0 is er ook niks mee. En op school in IE7 doet hij niet moeilijk, en Safari werkt ook.

 8. Ik heb geen ervaringen met Pivot, maar deel je ergernis als het om WordPress gaat. Vooral met de laatste versie heb ik moeite, maar ja, werk dan ook vanaf een MAC. Als het om bloggen gaat ben ik nog steeds erg blij met blogger. Al kent dat ook zo’n beperkingen. Binnen die beperkingen kan ik prima uit de voeten.

 9. Ik ben een sucker voor WordPress. Okee, niet alles werkt altijd naar behoren en sommige upgrades zijn soms juist achteruitgangen, maar WP is altijd naar jouw smaak in te delen en vorm te geven. Juist omdat het zo’n actieve community is, is er altijd wel een plugin te vinden of hulp op het forum of in de uitgebreide documentatie.
  Ik hou van WP omdat je een webpagina zo kunt bouwen dat je niet doorhebt dat er “gewoon” WordPress aan ten grondslag ligt. Zeer gebruiksvriendelijk op alle fronten, zelfs als je meerder blogs moet beheren (via WP Multi User).

  Maar goed, zoveel bonbons, zoveel smaken.

 10. Haha, klinkt vrij onschuldig ;-). Water/thee versus alcohol kan veel meer uit de hand lopen weet ik uit eigen ervaring!

 11. Ik doe van alles een beetje… Het viel me een tijd geleden wel op dat Pivot een beetje op wordpress ging lijken ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *