Het gebeurde op weg van mijn werk naar mijn eerste shiatsu-massage: mijn achterwiel splitste zich in tweeën:

fiets

Dat zag er verre van goed uit.

Ik fietste zo goed en kwaad als het kon naar de masseuse, onderweg verbaasde blikken negerend door het lawaai dat het ongemak produceerde, en vlijde neer op een matras op de grond om een uur lang te voelen hoe gevoelig en gespannen mijn spieren waren. Heerlijk was het, even losgeschud en gemasseerd te worden na een dag hard werken.

Toen ik een uur later ontspannen en met een knorrende maag naar buiten ging was er nog steeds die kapotte fiets. Ik stapte op en fietste weer zo goed en kwaad als het ging naar huis en stuitte daarbij op een politiemeute. Ik had net lief aan de telefoon die ik het geluid dat mijn fiets maakte liet horen en hield halt. Want er was ook politie te paard die aan weerszijden van het fietspad stonden. “Ik ben bang voor paarden!” riep ik tegen lief en hing op, want ik had toch echt beide handen nodig om mezelf door de politiemeute te dirigeren.

“Wil je van je angst voor paarden af?” vroeg een politieman die hoog op zijn paard zat. Ik rilde bij het horen van de verkapte uitnodiging en bedankte. Vertelde dat toen ik klein was op een paard had gezeten en het nogal hoog en daardoor eng had gevonden. En dat voor een boerenmeid. Ratel ratel deed ik, skriew skriew deed mijn fiets. Toen ik de politiemeute voorbij was gelopen beklom ik mijn stalen ros en fietste al skriewend naar huis.

Waar een nieuwe achterband me fucking 75 euro kostte.

12 reacties

 1. Als fietsenmaker zie ik het al. Dat is 75 euro makkelijk waard. Alleen al die naaf van je fiets is zo goedkoop, dat moet wel een namaak product zijn uit Taiwan of zo.

  Gezien de roest onderhoud je em als je buurman. Slecht dus. En dat is dan als slecht poetsen, flossen etc. Dan rot de boel onder je derrière weg.

  Ik wens je sterkte 😛

 2. Zeg Aukje, volgens mij was het zelfs voor de economie beter geweest als je een fiets van een junk ofzo had gekocht.

 3. Je mag blij zijn met je angst voor paarden. Het beslaan van zo’n beest is een stuk duurder dan 75 eurootjes 😉

 4. Vijf fietsen op de Heiligenweg? Een stuk of tien koop ik er voor 75 euro… in Groningen, dat dan weer wel.

 5. Erg galant van meneer Agent om je aan te bieden om van jouw angst voor paarden af te komen.

 6. Kon slechter lijkt me.

  Want dat achterwiel wekt de indruk dat de hele fiets in ‘fantastische’ staat verkeert. En bestond de mogelijkheid dat je een *hele* nieuwe fiets moest aanschaffen.

 7. Een paard heeft ook voordelen, hoor. Hij roest niet, en hij je hoeft hem nooit op te pompen.

 8. Aardig van die politieman, stel je voor: had je zomaar op een politiepaard gezeten, vet cool (of zoiets ;-))!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *