Na een kinderpartijtje in Uitgeest, dat een beetje in het water viel omdat de kinders vanwege de regen nauwelijks buiten konden spelen, reden lief en ik naar Noord om sfeer te proeven. Om een indruk te krijgen van onze nieuwe leefomgeving. Want Noord is nog steeds een optie als het om verhuizen gaat.

Rondrijden is mogelijk sinds lief z’n rijbewijs heeft. Waardoor het zelfs als het pijpenstelen regent aangenaam is om huizen te gaan kijken. We gingen de ene straat in, de andere uit, kwamen in een ander onbekend, groen deel terecht met mooie huizen en vonden de optie om in Noord te gaan wonen best aantrekkelijk.

Maar toen ik later boodschappen deed in mijn eigen buurtje waar ik inmiddels al 12 jaar woon, kreeg ik heimwee. We hebben dan wel geen huis met tuin en geen huis op de begane grond, maar dit is wél de buurt die ik ken en waar ik me thuis voel.

Zou ik me thuis kunnen voelen in Noord?

14 reacties

 1. ik hoop het. ik vraag me af of ik me na al die jaren aan zee nog elders weer thuis kan voelen.. en hoop dat ook maar =)

 2. Sja, het is moeilijk. Een huis met tuin, veel ruimte én betaalbaar in Amsterdam. Bijna onmogelijk. Daarvoor móet je haast wel naar de randen of de steden/dorpen rondom Mokum. Of geluk hebben. Moeilijk.

 3. Als ik eerlijk ben: nee. Je zou dan beter naar een huis buiten Amsterdam kunnen gaan kijken, zoals Haarlem en Hilversum. Koop of huur, Aukje?

 4. Maar de buurt waar je nu woont, daar heb je toch niet altijd gewoond? Daar ben je je dus ook gaan thuisvoelen. Dus dat zou in Noord ook moeten lukken.

 5. @Edwin: Koop. Huur is helemaal geen beginnen aan in Amsterdam.
  @Ri: In deze buurt heb ik me altijd thuisgevoeld, vanaf het eerste moment. Ik woonde de eerste zes jaar zelfs op de markt en heb me nooit geërgerd aan de herrie & stank. Maar misschien heb je gelijk hoor.

 6. Ik heb in vijf verschillende buurten in Amsterdam gewoond en overal voelde ik me thuis. Elke buurt lijkt wel een dorp, met zijn eigen kern en sfeer. En bovendien zaten al die andere buurten/dorpjes zo dichtbij dat ik daar makkelijk naartoe kon.
  Noord ken ik persoonlijk niet, maar ik ken veel Amsterdammers die er zijn gaan wonen, en er volledig verslingerd aan zijn geraakt. Volgens mij is Noord hartstikke leuk. Dichtbij Waterland, dichtbij het centrum, vlak bij het IJ, bijzonder industrieel erfgoed, leuke uitgaansgelegenheden en een groeiende kunstsector, en ook daar een typisch eigen dorpssfeer.

 7. Watergraafsmeer schijnt prettig & groen te zijn.
  Ik hoor er vaak over dus ik vermoed ergens dat de prijzen daar ook niet heel laag (meer) zijn.

 8. Kijk. Je moet het zo zien. Je komt uit Fryslan. Wij friezen passen ons overal wel aan. En zeker hoog in “noord”.

 9. @Rick: Klopt, da’s niet echt te betalen.
  @Des: Eigenlijk is ’t al heel wat dat ik pas in de drukke stad. 😉

 10. Hahaha, herkenbaar dilemma. Na jaren in de Weteringbuurt met dezelfde angst verhuisd naar de Nieuwendammerdijk en later Kadoelen (bij Landsmeer). De dijk is gewoon echt Amsterdam maar dan leuker. Kadoelen lijkt meer op Friesland. Noord is prima hoor en elke dag op de fiets op het pontje een beetje vakantie…

 11. Wennen kun je overal. Als je huis & omgeving fijn zijn en je je liefsten bij je hebt, kom ’t goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *