Op MTV zag ik een videoclip van het nummer ‘Video killed the Radio Star’.
Het bracht me meteen terug naar vroeger, naar begin jaren tachtig. Ik was nog geen tien en luisterde naar de bandjes van The Minipops.
The Minipops kun je vergelijken met onze Kinderen voor Kinderen, maar de kinderen van The Minipops zongen bekende liedjes van grote artiesten, zoals Abba en Blondie. Op de hoes van de elpee, of zoals in mijn geval op de hoes van het bandje, zagen ze er precies zo uit als hun grote sterren. Ik zag ze als mijn grote voorbeeld. Niets liever wilde ik zijn zoals hen. Tijdens kleine uitvoeringen op de lagere school playbackte ik mijn favoriete nummer dat op het bandje stond: Stupid Cupid.
Toen ik ouder werd, nam Madonna hun plaats in. De bandjes van The Minipops waren niet interessant meer en ik geloof dat ik er zelfs nieuwe muziek overheen heb genomen.
Destijds heb ik nooit beseft dat ik door naar The Minipops te luisteren alle grote klassiekers leerde kennen. Hoewel ik het nummer ‘Video killed the Radio Star’ nog nooit in de oorspronkelijke vorm heb gehoord, kan ik het toch luidkeels meezingen. De meeste nummers van The Minipops kan ik nog meeneuriën. En in mijn hoofd hoor ik de kinderstemmetjes nog zingen. Misschien moet ik maar weer eens op zoek naar de bandjes. Hopelijk is er nog iets overgebleven van de muziek en heb ik niet alles gewist.
pastedGraphic_19.png
Verkorte playlist:
Video Killed the Radio Star
My Guy
My Boy Lollipop
Happy Birthday
Una Paloma Blanca
Brown Girl in the Ring
Daddy Cool
Swinging on a Star
Loop De Loop
Stupid Cupid
The Green Door
This Ole House
Hound Dog
Rock around the Clock
Call Me
Denis, Denis
I’m Gonna Knock on Your Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *