De film X-Men 2 is eigenlijk een combinatie van Star Trek en Charmed. Dit zijn mijn favoriete series, dus zou X-Men 2 ook hoog op mijn lijstje moeten scoren.
Niets is minder waar.
X-Men 2 is een mooie film om naar te kijken, maar het verhaal is bijna waardeloos te noemen. Dat dit anders kan, bewijzen de film The Matrix en de series die ik hierboven al noemde. Met dezelfde ingedriënten als X-Men 2 wordt er toch een sterk verhaal in verwerkt. Jammer dat ze deze moeite niet voor X-Men 2 hebben genomen, want daardoor is de film een stuk minder interessant.
Er zijn veel verschillende karakters in de film, maar geen enkel karakter leer je goed kennen zodat er niemand is waarmee je je kan identificeren. De film blijft daardoor op afstand, ik had niet het gevoel dat ik er helemaal ‘in’ zat.
Omdat ik het eerste deel niet had gezien, stapte ik helemaal blanco in de film. Maar daardoor raakte ik de draad af en toe kwijt. Wie hoorde bij de slechte zijde en wie niet? Aan het eind van de film werd dit wel duidelijk.
Het was leuk om Famke Jansen, Neerlands trots, een keer te bewonderen op het grote doek. En helemaal geweldig was het om ‘Captain Jean Luc Picard’ oftewel Patrick Stewart in de rol van Charles Xavier te zien. Hij blijft onlosmakelijk verbonden met zijn Star Trek verleden, maar ik vond zijn acteerprestaties erg sterk.
X-Men 2 is een leuke film om naar toe te gaan. Al kon de film mij niet echt boeien, ik heb me ook niet verveeld.
pastedGraphic_20.png
Famke Jansen en Halle Berry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *