Het is vooral een kwestie van keuzes maken. Waar twijfels overheersen vindt verdieping plaats waarop een keuze volgt.

Dat valt niet altijd mee, maar soms ook wel.

Zo had ik me sinds ik log (2003) een aantal dingen voorgenomen. Of beter gezegd: had ik een aantal dingen verwacht van mezelf. Namelijk:
– mocht ik ooit een serieus vriendje krijgen, dan zou ik stoppen met loggen
– mocht ik ooit zwanger raken, dan zou ik mijn lezers daar niet mee lastig vallen

Het pakte net iets anders uit. Ik startte dit blog vanuit de behoefte om de dagelijkse dingen te delen. Die behoefte verdween niet toen ik een serieus vriendje kreeg.

En na ruim zes jaar loggen raakte ik zwanger en schreef daarover. Zonder nadenken. En misschien wel erger: genoot ik van de zwangerschapslogjes van anderen.

Hoe gek kan het lopen.

Dus eigenlijk wil ik niets liever vertellen dat mijn nesteldrang (woord eerlijk gepikt van Octavie wier buik vijf weken voorligt op de mijne) me dingen laat doen waar ik zeer verheugd over ben. Zoals het inplakken van geboorte-, huwelijks- en overlijdenskaartjes van de afgelopen negen jaar, het herinrichten van het huis waardoor alles op zijn plek valt en de aanschaf van meubilair daarbij.

Maar, er is ook een maar. Zoals het kiezen van de juiste zwangerschapscursus (daar begin ik spontaan van te puffen), de juiste stap zetten (geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract of gewoon gezag aanvragen) en nadenken over wat ik wel en niet tot me zal nemen op eetgebied (als ik mijn dieet voortzet zoals normaal is het kind aan niks gewend als het ter wereld komt).

Twijfel knaagt, al weet ik inmiddels dat uiteindelijk de knoop heus wel zal worden doorgehakt. En dat is ergens wel een hele geruststelling. In ieder geval bent u tegen al mijn verwachtingen in daar deelgenoot van. Rest mij alleen nog te zeggen aan degene die het niets interesseert, wat ik me levendig kan voorstellen: lees maar even de andere kant op.

21 reacties

 1. laat ons maar meelez/ven hoor.
  ik vind je persoonlijke logjes altijd leuker om te lezen dan bv. de recencies enzo.
  Dus kom maar op! ๐Ÿ˜‰

 2. Hier een lurker. Stop vooral niet met de persoonlijke logjes! Ik vind het heel leuk en boeiend om ook deze periode mee te lezen.

 3. Je hoeft niet op zwangerschapscursus hoor! Let goed op eventuele (toekomstige) juridische consequenties van de manier van samenleven. Trouwen blijkt het minste gedonder op te leveren. Stel dat -God verhoede- jou onverhoopt wat overkomt dan heeft jullie kind nog een vader als jullie op z’n minst “gedeeld ouderlijk gezag” hebben geregeld. “Erkenning van de ongeboren vrucht” is voor hem onvoldoende grond om rechten aan te ontlenen! Laat je anders even voorlichten door een ambtenaar van Burgerzaken. Believe me (been there, done that, did not like the t-shirt!): van sommige verrassingen blijf je liever verschoont. Veel plezier met en van de zwangerschap!

 4. En met ยดevenยด bedoel je dan 9 maanden zwangerschap en toch minstens de eerste 4 opgroeiende jaren ๐Ÿ˜‰

 5. @Virginie: Nou, ik ben niet van plan veel over het kind te loggen. Ook al weer zo’n verwachting van mezelf waarvan ik niet weet of ik het waar kan maken (zal wel niet).

 6. Oh geniet lekker van het zwangeren… en deel het ook. Dit is immers nu toch een van je dagelijkse dingen ๐Ÿ™‚

 7. Het hele leven bestaat toch uit keuzes maken en dan maar hopen dat het goed uitpakt. Lekker doorgaan en geniet van je zwangerschap ๐Ÿ˜‰

 8. natuurlijk ga je veel over je kind loggen, dat is onvermijdelijk. En ook leuk! Als je ’t maar een beetje afwisselt met andere onderwerpen, is dat toch prima?
  Pufcursus vond ik vreselijk en heb ik niet afgemaakt. Maar ik ken genoeg vrouwen die dat wel leuk en nuttig vonden. Het is gewoon heel persoonlijk allemaal.

 9. Sja, voor mij zijn jouw zwangerschapsverhalen dan wel weer wat lastig..maar dat komt omdat ik zelf al jaren probeer zwanger te raken en het was eigenlijk wel fijn een log te lezen van iemand van dezelfde leeftijd zรณnder kinderen.
  Maar inmiddels ben ik ook weer gewend aan jรณuw zwangerschap en blijf ik toch wel lekker lezen hoor!

 10. @Kim: Kan me heel goed voorstellen dat dat lastig is! Gelukkig zit er een knop op de browser, maar super dat je toch blijft lezen. En sterkte & succes met je pogingen om zwanger te raken, dat lijkt me niet niks…

 11. Je schoot door mijn gedachten en dacht laat ik eens een kijkje nemen of je nog steeds schrijft. Gefeliciteerd en succes met je nesteldrang ๐Ÿ˜‰

 12. Toen ik jaren geleden zelf nog actief blogde en blogs las, kwam ik hier ook regelmatig even langs. In de tussentijd kwamen er andere dingen tussendoor en kwam het niet meer zo van het lezen. Nu weer wel, vooral omdat ik rustig aan moet doen vanwege… jawel, een zwangerschap ๐Ÿ™‚ Dus wat mij betreft er vooral lekker over blijven schrijven! Heb zelf laatst een leuke, korte (eendaagse) cursus gedaan maar dat was in Utrecht dus daar zul je weinig aan hebben, anders had ik ‘m van harte aangeraden!

 13. ’t zal niet het eerste baby- of peuterblog zijn.

  als je maar niet over vruchtwater, striae
  of inscheuren begint…
  dan ben ik weg !

  ; )

 14. Was weer helemaal kwijt waar ik m’n reactie had gelaten (laten we de hormonen maar de schuld geven ;-)) dus zie je reactie nu pas: ja, klopt! Vind het zelf ook wel eens jammer, denk er regelmatig ook weer over om weer te beginnen, maar heb een beetje het idee dat er op het moment niet zo heel veel anders op zou komen te staan dan zwangerschap en straks de tweeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *