Toen ik kwam wonen waar ik nu woon, krabte Pixel er lustig op los. Vooral in de slaapkamer, zodat ik al bijna vier jaar tegen muren aankijk met afgekrabde stukken behang. Het went, maar het oog wil toch wel eens wat anders. Dus trok ik de stoute schoenen aan en gooide er de afgelopen dagen dit behangetje tegenaan:

Behang

(voor wie het patroon niet goed kan zien, hier een foto met hetzelfde behang in kleur:

behang (zwart)

Het was me toch een gigantische kloteklus, maar uiteindelijk is het resultaat er naar. Opeens is de slaapkamer een stuk rustiger en sjieker. Maar hoe Pixel ervan te weerhouden aan het behang te zitten?

Al drie nachten is het ongeschonden uit de strijd gekomen. Her en der zie ik een paar gaatjes waar nageltjes in hebben gezeten, maar echt gekrabd is er nog niet. Hoe lang zal het maagdelijk blijven? En even was ik vergeten dat garnalen worden verwerkt in behangplaksel. Wat voor uitwerking heeft dat op mijn katten? In ieder geval heb ik nog een restje rol voor het geval Pixel het weer op haar heupen krijgt…

10 reacties

  1. oh, katten, ik ben echt blij dat ik ze niet meer heb. Vind ze vreselijk leuk maar ik ben niet de persoon voor katten en nu ik dit lees weet ik ook weer waarom. Niet dat onze honden alles heel laten maar over het algemeen gaat dat aardig goed. En ze lopen niet over mijn aanrecht (daar kan ik echt niet tegen)

    Ik hoop voor je dat het een sjieke slaapkamer blijft πŸ™‚

  2. Mooi behangetje inderdaad, hopelijk blijft het zo mooi. Dat van die garnalen vind ik toch maar raar hoor.

  3. Wij hadden vroeger parkieten die het behang errug lekker vonden. Misschien was het het graan of zo in het rauhfaserbehang? Goed idee om een reserve-rol achter de hand te houden!

  4. Is het niet een idee om gewoon geen katten meer in de slaapkamer te laten? Dan ben je volgens mij in 1 keer van het hele probleem af. Of denk ik nu te simpel?

  5. @Michaela: Daar is de bovenverdieping te klein voor. Ze kunnen nl. niet naar beneden vanwege een ander monster. Bovendien slaapt het zo gezellig met ze. πŸ™‚

  6. Bekend probleem.
    Daarom heb ik al ’t behang in m’n huis verwijderd en de muren maar geschilderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *