Voorheen waren vakanties lege uitgestrekte gebieden, die opgevuld werden met mooi weer (nou vooruit, ook met regen) en afspraken met familie en vrienden. Met een kind in huis is dat gebied niet meer zo leeg. Enkel op de dagen dat hij naar de crèche gaat lacht dat vriendelijk uitziende gapende gat me toe. Om vervolgens het kindje halverwege de dag nog te gaan missen ook.

Maar dat gat had ik wel even nodig. Ik vulde het vooral op met zwemmen, fysiotherapie, lezen en ’t huishouden. Aan dat laatste lijkt geen eind te komen, maar goed, dat was voor kindje er was ook al ’t geval. Schoonmaken is not my middle name.
En na het bioscoopbezoek op een vrije middag riep ik als eerste: “Jeuj, ik mag Dylan ophalen!” Daarná vroeg ik me pas af of het eind van de film een droom was of werkelijkheid. (Het laatste, besloot ik na een overtuigend betoog van een kijker.)

De vakantie ging dan ook in sneltreinvaart voorbij. En om nou te zeggen dat ik uitgerust ben, nee. Maar wat een verschil in beleving: ten tijde van mijn bevallingsverlof wilde ik maar al te graag aan de slag. Nu ik weer veel dingen kan, wil ik niets liever dan vakantie vieren. Me time. Our time.
Ik zie op tegen het ritme, de verplichtingen, hetzelfde werk in drie dagen proppen in plaats van vier. Want, ook nog zoiets, ik heb ouderschapsverlof opgenomen. Zodat ik me niet hoef te haasten naar het werk en de crèche. Gevolg is alleen dat ik een aantal tandjes bij moet schakelen op het werk. Wat dan weer stress oplevert. Hm.

Vakantie. Het vriendelijke gapende gat, het uitgestrekte niets, de leegte der dagen. Het duurt altijd VEEL te kort.

4 reacties

  1. 4 augustus is na een hele moeilijke bevalling onze kleinzoon Tom geboren. We zijn trots en gelukkig, en helemaal verzoend met het feit van een jongetje.
    Hij weegt nog geen 6 pond dus moet om de drie uur gevoed worden. Kijk en daar heb ik nu geen last van.
    Nog 3 maanden en we krijgen hem een dag om op te passen. Kijk er naar uit.

  2. Maar omdat de vakantie altijd kort duurt en geen eeuwigheid blijft het zijn hoge status en charme houden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *