Internet is een paradijs voor een struiner als ik. Voor babyspullen shop ik offline alleen bij de HEMA en de babywinkel op de hoek, de rest koop ik online. Dat is in de praktijk best weinig, omdat we de meeste spullen hebben gekregen van mijn zus en broer. Maar kleding, dat is een ander verhaal. Zus, broer en ik hebben een andere smaak en bovendien is er veel meer keus dan 11 jaar geleden. Een shopfreak als ik kent inmiddels veel leuke www-adresjes met kekke kleding en Dylan heeft dan ook een garderobekast waar je u tegen zegt. En als je dan shopt, dan bots je per ongeluk wel eens tegen iets anders leuks op. Zoals deze speelboom:

Speelboom

Wat er zo leuk aan is? Ik heb eenzelfde exemplaar op de boerderij van mijn ouders staan! Daar pronkt ‘ie nog op mijn kamer ook, omdat ik er zulke goede herinneringen aan bewaar. De boom heeft de tand des tijds niet helemaal doorstaan, maar alle kapotte onderdelen heb ik behouden zodat ik later, als Dylan wat groter is, een lijmpoging kan doen.
De prijs deed me echter steil achterover slaan. 79,95 Euro!!! Of mijn ouders er destijds zoveel voor hadden betaald? “Echt niet,” wist mijn moeder. Ze heeft er hoogstens een gulden of 30 aan besteed. De tand des tijds is dus ook niet echt bevordelijk voor de aanschafprijs.

En wat toen nooit me tot is doorgedrongen: het is de boom van de familie Klorofil (wat een naam zeg). Gelukkig zijn hun voornamen iets simpeler: Martin (vader de boswachter), Begonia (moeder de allerbeste), Marijn (het zoontje), Kersje (het dochtertje), Basilicum (de hond). Om te gniffelen, nietwaar.

6 reacties

 1. 3o gulden destijds was niet zoveel anders dan 8o euro nu. hij is wel gaaf ook. maar never nooit nie dat ik dat ervoor uit ging geven!

 2. Haha, wat grappig zeg, zo´n boom had ik vroeger ook. Echt niet dat ik daar tot nu ooit nog eens aan gedacht had. Ik vond hem wel heel erg leuk trouwens, maar ik geloof dat mijn ouders hem verkocht hebben toen wij er te oud voor werden.

 3. Via Twitter kom ik hier terecht (@zomaareendag) en zie dit boomhuis! Als kind kon ik er uren thuis mee spelen. Sinds ik kinderen heb staat hij thuis. Mijn kinderen mogen er mee spelen, maar ze moeten wel voorzichtig doen omdat hij namelijk al wat kapot is. Regelmatig kijk ik op Markplaats voor een exemplaar die ik voor reserve-onderdelen kan gebruiken. Maar zelfs op Internet hebben mensen er nog heel wat voorover.

 4. Heb vorige week de speelboom bijna compleet bij de kringloop voor 4 euro gekocht
  Alleen het onderste deel van de hondenmand ontbreekt.
  Onze kinderen vinden hem geweldig.
  Maar 80 euro vind ik ook niet normaal meer

 5. @Klazien: Te gek dat je ‘m in de kringloop tegenkwam! 4 Euro is een veel betere prijs. 🙂

 6. Kan iemand mij helpen aan het hondje en zn groene hondenhok?

  Mg Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *