Toen ik gisterochtend mijn rondje buurt deed, merkte ik dat ik sommige winkels fijner vond om te bezoeken dan anderen. Dat had niet met de producten te maken, maar des te meer met het personeel. Daarom hierbij een (kort) rijtje fijne winkels:

1. De Tuinen
Sinds De Tuinen mijn favoriete thee van Heath & Heather niet meer verkoopt, kom ik er iets minder vaak, maar een aardige voorraad aan natuurproducten hebben zij wel, waardoor het toch de moeite waard blijft om langs te gaan. De Tuinen heeft een perfecte service: ze staan altijd voor je klaar maar dringen zich niet aan je op. Waardoor je even mag dralen en op je gemak rond kan kijken, en wanneer je het echt niet weet staat er binnen no time een medewerker bij je die je met alle liefde van de wereld verder helpt. Ideaal!

2. Simon Lévelt
Simon Lévelt is een goedlopende en populaire koffie- en theewinkel. Ik kom daar voor de thee van hun eigen merk, en ook zij blinken uit in service. Hun winkel is klein, dus ze staan niet direct naast je als je even op je gemak rondkijkt. Ook zij steken op een oprechte manier tijd in je als je het even niet weet en bovendien hebben ze veel verstand van zaken. Een prettige manier van zaken doen dus.

Gek genoeg lukt het me niet andere winkels te bedenken met zulk een fijne en goede klantvriendelijkheid. Maar misschien u wel?

9 reacties

 1. Ik werd laatst heel fijn geholpen in de Ici Paris en elke keer gebeurt dat in die winkel. De dame in kwestie kon me vertellen waarom mijn Clarins dagcrème er niet meer was (terwijl twee andere winkels niet wisten dat er een hele nieuwe lijn ter vervanging was gekomen) en ze gaf me goed en eerlijk advies. En zo zijn er wel meer winkels denk ik, meestal vraag ik echter niets, maar blijf ik net zo lang zoeken totdat ik het zelf gevonden heb.

 2. Service wordt steeds zeldzamer helaas. Er zou een website moeten komen met een overzicht van winkels waar service nog wel de normale gang van zaken is.

 3. Dat is voor mij toch wel heel belangrijk, dat het winkelpersoneel zich niet meteen aan je opdringt.

 4. Daarom ga ik liever naar de Jumbo ipv de C1000. Veel vriendelijker personeel dat met liefde je vragen beantwoord en niet alle gangpaden blokkeert wanneer ze vakken gaan vullen.

  Ik ken echter meer winkels waar ik liever niet kom vanwege het opdringerige personeel, dat je niet met rust laat (als je dat wel wilt), dan winkels waar ik heel graag kom. De winkels waar ik graag kwam hebben helaas het loodje gelegd.

 5. De Gamekeeper in de Hartenstraat is een heel goed adres op het gebied van de service. In deze spellenwinkel weten ze alles van hun assortiment en kunnen ze je heel goed adviseren. Maar je kunt er ook rustig tijden rondkijken. Top: Ik twijfelde over een spel. De eigenaar zei: ‘Neem het mee, maak het open, speel het. Vind je het niks? Breng gerust terug!’ Ruilen kan daar ook echt altijd. Een hele fijne winkel.

 6. Dat zijn inderdaad fijne winkels!! Ik ben enorm verwend met goede service door in buitenlanden te hebben gewoond / wonen. zal echt moeten wennen om weer in Nederlandse winkels te moeten winkelen. Maar gelukkig zijn er uitzonderingen als deze. Voor kleding vind ik Puck in de Damstraat zo een fijne uitzondering.

 7. Ik vind het superirritant als een verkoper meteen naar je toerent en vraagt of hij/zij je kan helpen. Dan heb ik de neiging om direct de winkel uit te lopen. De gulden middenweg werkt voor het mij het best. Niet te veel, niet te weinig aandacht.

 8. De groentewinkel van Gebr.de Graaf (Rene & Manus) in de Maasstraat is een topzaak als het gaat om kwaliteit en bediening. Het geeft me inderdaad een fijn nostalgisch gevoel.
  Er zijn gelukkig meer van die zaken hier in de buurt.

  Ik word overigens niet goed van al die kledingwinkels en die zogenaamd hippe koffietenten. Waarvan je de laatste zowat op iedere straathoek tegenkomt (in De Pijp bijvoorbeeld).
  Te duur, matige kwaliteit en van service en bediening is nauwelijks sprake. Winkelpersoneel bestaat voornamelijk uit werkstudenten of andere jongeren die een beetje quasi blaze rondhangen terwijl ervan die braziliaanse teenslippermuziek of hersenloze rapmuzak door de zaak schalt en ze hebben vaak alleen oog voor elkaar of hun mobiele telefoon.
  De klant is koning. Ja, ja.
  Wat zijn hippe winkels toch vervelend.

  Nou ja, ik zal wel te oud zijn voor al die moderniteiten.
  Feit blijft dat vrijwel iedereen klaagt over verdwenen service bij de middenstand en de horeca in de stad.

 9. Hier in de stad heb je’Game’, een winkel in, zoals de naam al doet vermoeden, computer- en console-spelletjes. Ik erger me steeds vaker aan het ‘Do you need any help at all’ (vooral dat ‘any’ en ‘at all’, alsof ze je met meer kunnen helpen dan alleen het zoeken naar het nieuwste Wii-spelletje, of waar de tweedehands PS-spellen staan) als je nog maar net binnen bent. De laatste twee keer heb ik bijgehouden hoe lang het duurde voor de vraag gesteld werd. De eerste keer was dat 30 seconden, de tweede keer slechts 10. Niettegeloven! Een beetje service vind ik prima hoor, maar ik wil wel eerst de kans krijgen om iets niet te kunnen vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *