Pixel was voor zij van haar vrouwelijkheid werd beroofd een slank meisje. Dat ze daarna te dik werd was mijn schuld. Of misschien die van het dierenasiel. Zij hadden best wel mogen zeggen dat na sterilisatie poezen sneller aankomen. Tel daarbij de dikmakende dieetbrokjes van Scooszi op en ik ontwikkelde binnen no time een vadsige metgezel.

Het was moeilijk om het dikke schuwe meisje af te laten vallen. Ze krabte het hele behang aan gort als ze niks kreeg. Ook had ze er een pootje van om mij ’s nachts wakker te houden tot ik haar brokjes gaf. Grom.

Maar na tig slapeloze nachten is Pixel weer een slanke meid. Het kostte me dieetvoer, veel doorzettingsvermogen en oplettendheid, want alles wat eetbaar is eet Pixel op. Ook het eten dat Scooszi graag even laat staan om later verder te eten.

Een slanke Pixel heeft ook nadelen. Want nu ik ben overgegaan op drie keer per dag eten geven in plaats van de hele dag kleine beetjes, schrokt Scooszi alsof zijn leven er vanaf hangt. En u raadt het al: nu is Scooszi te dik. Sinds deze week krijgt Scooszi steeds kleinere porties. En probeer ik hem af te leiden van zijn hongergevoel door met hem te gaan spelen. En hoop ik dat ik uiteindelijk weer twee slanke katten heb, zoals het hoort.

13 reacties

 1. Ik heb ook zo’n kat die niet kan stoppen met eten. Van de dierenarts moest ik haar eerst met het oude voer er aan laten wennen dat ze maar twee keer per dag eten kreeg. Pas daarna starten met light-voer. Hier krijgen ze sneller een vol gevoel van. Ik moet zeggen dat ze niet eens hun voorgeschreven portie op kunnen. Binnen no time is ze een kilo afgevallen (heeft alleen nu een hangbuikje) en veel speelser geworden.

 2. Het zijn net mensen eigenlijk he. Als er eentje in een gezin gaat afvallen dan gaat de ander er uiteindelijk ook aan moeten geloven 🙂

 3. @Laurent: Goed gezien, want waar Scooszi vandaan komt heeft niet iedereen meteen in de smiezen.

 4. Pixel is dus een Pixar aan het worden. Hoe lang heb je haar nu al? Ik kan me nog herinneren (geloof ik) dat je schreef dat ze jouw leven binnen liep.

 5. Na lang nadenken heb ik nog de volgende computernamen voor huisdieren gevonden:

  – Floppy (misschien voor een konijn, of een jachthond?)
  – Byte (voor een Pitbull of Staffordshire terrier)
  – Muis: maar die klopt zo goed dat-ie niet werkt
  – Dongle

 6. Mijn ex-kat (achter moeten laten bij ex) was een boulimia-kat. Schrokken en het er daarna net zo hard weer uitgooien, vaak nog in haast dezelfde vorm. Lekker dan! Maar uit zijn gedrag bleek wel dat je van boulimia niet per definitie slank blijft/wordt, het was zo’n gezellige rode jeweetwel-kater.

 7. Daarom heb ik dus geen huisdieren. Die van mij zouden en no-time last van obesitas hebben.

 8. De dames hier eten niet zo veel en blijven daar redelijk slank bij. Maar de zwarte kater… In de loop van de tijd heeft hij moeten wennen aan steeds minder blikvoer. En zit hij elke avond gretig te staren naar de dames, die hun maaltijd hapje voor hapje genieten in plaats van hap-schrok-weg zoals hij doet.

 9. “schrokt Scooszi alsof zijn leven er vanaf hangt.”

  Whoehhahahahaha…..

  Grappige vertelster ben je toch !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *