Films recenseren doe ik nog niet zo lang, laat staan persvoorstellingen bezoeken. De gang van zaken is mij dan ook niet helemaal bekend. Zo moest ik deze week mijn mobiel inleveren tijdens een persvoorstelling. Voorschriften zijn voorschriften, maar ik zag mezelf toch echt niet met een mobieltje een hele film vastleggen om het daarna op You Tube te zetten! Haha!

Dit keer ging het om de film ‘Twilight’. Twilight? denkt u. Ja, Twilight! Waar ik al tig keer eerder over schreef. In 2006 omdat ik razend enthousiast was over het boek en in 2008 toen ik nog razender enthousiaster was over het vervolg ‘Nieuwe Maan’. In oktober 2008 omdat het boek was verfilmd en ik de trailer had gezien. En toen zag ik deze week de film. Als één van de eersten in Nederland. Ha! Erover schrijven mag ik nog niet, embargo enzo. Maar op 30 november verschijnt op Eeuwig Weekend een recensie. Maar dat merkt u vanzelf in de balk hiernaast. Maar ik wilde wel alvast kwijt dat sinds ik de film heb gezien, ik weer helemaal geobsedeerd ben door Edward, de vampier, en Bella, een gewoon meisje, die verliefd op elkaar worden. Het is zelfs zo erg dat wanneer de film in de bios verschijnt (4 december), ik nóg een keer ga kijken. En als ‘ie op dvd uitkomt ga ik ‘m kopen en nog tig keer kijken. En erger nog: op You Tube zag ik een geïmproviseerde trailer van het vervolg op Twilight: New Moon. Maak me gèhèk!

Om iedereen nog even te teasen zet ik hier de trailer van Twilight weer neer. Zodat ik er zelf ook nog honderden keren naar kan kijken (zeker nu ik de film heb gezien kan ik de beelden veel beter plaatsen):

In januari starten pas de opnames voor het vervolg, Nieuwe Maan. Maar hiervan alvast een trailer van een échte obsessieveling:

Nou kan ik weer niet wachten!

6 reacties

  1. Ja, dat is al een aantal jaar zo. Bij grote blockbusters word je geacht je mobiel in te leveren. Meestal word je ook opgevoeld door een paar securityguards. Dat overkwam mij bijvoorbeeld bij de Spider-Manfilms. Als de security er echt zin in heeft en een z’n best doet, hoef je meteen een week de darkroom niet meer in.

    Ironisch aan dit alles is dat de meeste grote films die je hier in de persvoorstelling gaat zien, al te downloaden zijn. De Nederlandse distributeur wil echter niet het risico lopen dat vanuit Amerika gedacht kan worden dat er tijdens een Nederlandse persvoorstelling opnames zijn gemaakt.

  2. Cool, cool, cool!! Nu ben ik niet zo’n grote filmliefhebber als jij, maar het blijft leuk dit soort acties.
    Zo ga ik binnenkort naast concerten ook cd’s recenseren. Een compleet nieuwe dimensie zullen we maar zeggen. En het komt allemaal door jou!! 🙂

  3. Ik heb het boek bijna uit. Geweldig mooi, een echte pageturner.
    Is de film net zo mooi en bijzonder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *