Zes jaar Albert Cuyp was zes jaar leven in een aftandse woning. Op de zolder kon je vanwege de troep geen stap verzetten (de katten vonden het er geweldig) en enkele weken voor ik weg ging was de muur in de gang zo beschimmeld door lekkage dat ‘ie groen was geworden. Eerst bij de buren, toen bij ons.

Een paar straten verderop, waar ik sinds 2005 woon, was het groter en beter. Maar de enkele ramen lieten veel tocht door, de lekkage (ja, ook hier) werd maar niet opgelost door de huisbaas en het ergste van alles: we deelden de voordeur met twee andere bewoners. Voorheen geen probleem, sinds de komst van kindje wel. Want nergens konden wij de kinderwagen kwijt. Ja, op onze eigen verdieping. Wat in de praktijk sjouwen sjouwen en nog ‘es sjouwen betekende.

Maar nu. Openen wij onze voordeur en hebben daar een halletje mét berging. He-le-maal voor onszelf. De kinderwagen kan zo naar binnen gereden worden en hoeft niet eens ingeklapt te worden. “Ik vind dat halletje helemaal geweldig,” zei lief vandaag.
“Sterker nog,” antwoordde ik, “ik ben er helemaal verliefd op.”

9 reacties

  1. owwww wat fijn, ik kan ’t me bijna voorstellen, na ook 6 jaar in een aftandse woning met enkele glazen enz ; )
    geniet ervan!
    trouw met je halletje! ; )

  2. Wij hebben ook zo’n halletje waar de kinderwagen zo in kan. Pure luxe!

  3. Ja, maar bij mijn schoondochter moet ik wel eerst naar binnen, de tussendeur dicht doen, want anders zijn de katten zo weg en dan pas kan de kinderwagen het halletje in.

  4. Oh wat fijn! Zulke dingen waardeer je ook pas echt als je het gemis kent. Nu voor de kinderwagen maar straks ook zo fijn voor Dylan z’n driewieler, vieze laarzen, slee en uiteindelijk sporttassen en brommerhelmen 😉

  5. Delen heeft zijn charmes, maar een eigen bergruimte! Daar wordt de mens vanzelf egoistisch van…ghehehe. En het mag! Het is namelijk December, maand van mooie kadootjes 😀

  6. Heb geen kinderen maar kan me helemaal voorstellen dat zo’n halletje best een beetje mee gelukkig kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *