Het nieuws deze week, dat was natuurlijk het nieuws over die rare vieze knakker met zijn dirty mind. En eigenlijk heb ik helemaal geen zin om een logje aan hem te wijden, want dat vervuilt mijn site. Maar toch wil ik het er even over hebben.
Want op mijn crèche werken ook mannen. Af en toe staat er eentje bij Dylan op de groep. Een zachtaardige, alternatieve hetero. Ik vroeg hoe het voor hem was om na het vreselijke nieuws weer naar zijn werk te gaan. Ouders zullen hem misschien wantrouwen, al had ik daar niet zo’n last van. Het was inderdaad raar, beaamde hij, maar er was eigenlijk altijd wel iets. Zijn kleding neigt naar gothic, dus als er een gothicjongen mensen neerknalt op straat, wordt hij ook raar aangekeken.

Da’s een nuchtere kijk op de zaak. En een verstandige. Want wat moet je met al die wantrouwende ouders? Hoe kun je hen vertrouwen geven?

Ik weet in ieder geval dat op de nieuwe crèche van Dylan geen mannen werken. Of dat een geruststellende gedachte is? Om eerlijk te zijn, misschien wel een beetje. Maar tegenhouden kan ik het toch niet. We zijn in ieder geval wakker geschud. Hoe lang zou het duren voordat we weer indommelen?

4 reacties

 1. Ik ben op dit vlak dus een hyperalerte moeder, maar dat komt ook omdat ik in de hulpverlening werk. Dus liefst geen scouting voor mijn kind 😉
  Wat ik schokkend vind is dat ouders zich ook graag laten indommelen. Achter ’t kdv van m’n zoontje werd afgelopen zomer een reclasseringsunit geopend. Ik was een van de twee ouders met bezwaar! De rest zei “een taakstraf is voor mensen die fraude hebben gepleegd”. Nee helaas, juist ook pedo’s krijgen taakstraffen. En die mogen dus NIET in de buurt van m;n kind komen.
  Maar weet ik wie de grote enge pedo is? Helaas, dat weten we niet. Het kan net zo goed die leuke alternatieve hetero zijn. Pedosexualiteit verbergen mensen namelijk, omdat het niet kan.
  Dus mijn kindjes zullen niet zomaar ergens mogen gaan spelen dan wil ik eerst de ouders kennen en is papa alleen dan gaat mijn kind daar niet spelen, maar helaas: volledig beschermen kan ik ze nooit. Hoe graag ik het ook zou willen..

 2. Het verontrustende is dat overal waar veel kinderen zijn de kans aanwezig is dat er pedofielen werken. Want zij zoeken het contact met kinderen op. Of het nou een zomerkamp, in het onderwijs of op de scouting. Niet elke pedofiel zal overigens toegeven aan zijn lustgevoelens, daar geloof ik niets van, maar een prettige gedachte is het natuurlijk niet. Dus ik denk dat alert zijn én vooral je kind heel erg weerbaar maken de enige manier is om de kans dat er iets gebeurt te verkleinen. En het is goed dat er duidelijke regels zijn voor de omgang met de allerkleinsten die zichzelf nog niet kunnen verdedigen. Dat je bijvoorbeeld op KDV’s niet alleen mag zijn met baby’s. Maar dan nog…ik ken de statistieken niet, maar begreep dat misbruik vaker in huiselijke/familie kring gebeurt dan ergens anders.

 3. Ben het helemaal eens met Borg.
  Hou vooral je kinderen allemaal lekker thuis, ipv sporten en scouting. Tuurlijk is er gevaar, overal, maar laat dat ALSJEBLIEFT niet je leven vergallen! Opletten, praat met je kind, dan ben je een heel eind.

 4. Hoezo dommelen we in?
  Zoiets kunnen we niet voorkomen.

  Ik vind het heel normaal dat ouders oplettend zijn, hoewel ik snap dat dat ook vervelend kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *