Het duurt nog even voordat ik 30 word. Een half jaar om precies te zijn. Maar inmiddels ben ik ten prooi gevallen aan de bijna 30-blues. Nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Nuchter keek ik tegen de dichterbij sluipende leeftijd aan. Dat jaartje extra zou niets veranderen. Dacht ik.
Inmiddels weet ik beter.
Depressief zul je me niet zien worden van het feit dat mijn leeftijd over een half jaar zal beginnen met een 3 in plaats van een 2, maar het doet wel iets met me. Het dwingt me tot het maken van keuzes. Keuzes die in mijn ogen levensbepalend zijn.
Welke weg zal ik het komende jaar inslaan? Welke workshops ga ik wel of niet volgen, of moet ik gewoon maar eens stoppen met het volgen van workshops en mezelf eens wat vaker als muzikante op de hoogdrempelige bühne laten zien?
En de ultieme vraag: moet ik nog een poging wagen om auditie te doen voor het conservatorium?
Ik zucht als mijn gedachten het woord conservatorium in de mond nemen. Eigenlijk moet ik het proberen, want het is een lang gekoesterde wens. Even afgezien van het feit of ik word aangenomen of niet, op je 30e aan het conservatorium beginnen met een parttime baan ernaast is lastig. Als de studie in deeltijd was had ik geen moment getwijfeld, maar een fulltime studie die naast de uren op school ook van je verlangt dat je je profileert als muzikant door ’s avonds op sessies te zingen en bandjes op te starten kan ook te veel van het goede zijn.
Maar ik blijf met de gedachte rondlopen dat als ik het volgend jaar niet probeer, ik mijn hele leven lang mezelf zal afvragen hoe het geweest zou zijn als ik het niet nog één keer had geprobeerd. Tenslotte is niet geschoten nog altijd mis en drie keer is scheepsrecht.
Mijn bijna 30-blues bekommert zich gelukkig nog niet om mijn uiterlijk. Mijn lichaam ziet er dan misschien niet meer zo strak uit als tien jaar geleden, ik word nog steeds rond de 25 geschat. Op mijn 30e vijf jaar jonger lijken, dat is toch maar mooi meegenomen. Al moet ik oppassen dat het gefrons van al dat nadenken mij in het komende half jaar niet vijf jaar ouder maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *