Als je dicht op elkaar gepakt in Amsterdam woont, dien je toch wat meer overlast te incasseren dan de gemiddelde rijtjeshuisbewoner. Vind ik tenminste. Je hebt nu eenmaal meer buren, dus ook meer feestjes, barbecues, balkonhangers en scooterrijders. Zo weet ik dat de buurman aan de andere kant van de binnentuin houdt van opera en Celine Dión, onze linkerburen studenten zijn die wekelijks pokerfeesten organiseren en graag op hun scooter rijden (en van tijd tot tijd op diezelfde scooter tien kratten bier proberen te stapelen) en onze rechterburen van barbecuen houden. En als het dan zo warm is, dan is al dat buurtlawaai wel eens vervelend als je op het balkon probeert te slapen of de deuren en ramen open hebt voor enige verkoeling.

Nu zijn er enkele bewoners die er kennelijk zoveel last van hadden, dat ze de buurtregisseur hebben ingeschakeld. Met als gevolg een keurig briefje op onze deurmat, waarin staat dat als je na 23.00 uur last van de buren hebt, je de politie mag bellen.

Dat is natuurlijk verheugend, dat iemand anders de vieze zaakjes voor je opknapt. Maar toch, maar toch, maar toch. We wonen in Amsterdam. Als sardientjes in een blik. Dan mag je toch best iets toleranter zijn naar elkaar toe?

5 reacties

  1. persoonlijk zou ik ook niet meteen de politie bellen, maar aan de andere kant.. hier ook maanden last gehad, steeds gevraagd of ‘ie rekening kon houden met ons/ons kind en uiteindelijk blijkt het dan zo’n aso te zijn dat ik beter meteen de politie had kunnen bellen. we hebben het dan wel over dagelijkse overlast zo erg dat meerdere buren door die éne buurjongen dus niet kunnen slapen..

  2. Helemaal mee eens. Het gaat nl. over en weer die tolerantie. En je hoopt dat bij onvoorziene omstandigheden (een feestje bij mij thuis) de mensen schappelijk zullen zijn. Ik doe daartoe altijd een briefje bij anderen in de bus dat ik bijv. een feestje heb. En nodig ze tegelijkertijd om mee te komen vieren. Zo kan het dus ook! 😀

  3. @inge: Dat lijkt me vreselijk, dagelijkse overlast. Dan moet er idd iets aan gedaan worden.
    @Irene: Dat is idd handig en moet kunnen vind ik!

  4. Mwah, dit vind ik dan wel weer best heel radicaal. Het is toch ook een beetje leven en laten leven vind ik. Je mag verwachten van anderen dat ze rekening met jullie houden terwijl jullie rekening met die ander houden. Om dan meteen met politietoestanden en zo te schermen, dat komt de onderlinge verhoudingen niet ten goede lijkt me. Hier wonen we dan wel in een dorp, maar ook hier regelmatig herrie rond het huis (door feesten en partijen). Niet altijd leuk, maar we zullen er nooit de politie voor bellen.

  5. Ik vind 23.00u een redelijke tijd hoor om stil te zijn, ook in een stad. En natuurlijk moeten er wel uitzonderingen mogelijk zijn zoals een feestje zolang je de buren dan maar waarschuwt. Maar in een stad wonen is geen reden om asociaal gedrag te vertonen en tegen de klagers te zeggen: ’tja, dan had je maar niet in een stad moeten wonen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *