Octopus Paul had gelijk. Verdorie. De hele wedstrijd lang hing ik lamlendig op de bank. Omdat mijn voorgevoel boekdelen sprak. Desondanks was ik koppig en voorspelde in de poel dat Nederland ging winnen. Stom! Maar ook als ik het goed had voorspeld had ik mijn tweede plaats niet behouden. @Vrouw_polle haalde me dubbel en dwars in omdat zij had voorspeld dat Spanje de wk-titel ging pakken.

2010-07/afbeelding_2.png

In ieder geval kunnen we weer over tot de orde van de dag. En dat is ook wel weer ‘es lekker. Lief en ik zijn begonnen aan een nieuwe serie: Breaking Bad. Over een 50-jarige scheikundeleraar die bijklust als kassamedewerker bij een car-wash. Met zijn ruim tien jaar jongere vrouw heeft hij een licht-gehandicapte, maar bijdehandte zoon en een kleine is op komst. Wanneer bij de leraar longkanker wordt geconstateerd, zoekt hij andere manieren om snel veel geld te verdienen zodat hij zijn gezin met een gerust hart kan achterlaten. Tijdens die zoektocht gaat het bloederig mis.
De serie intrigeert met zijn zeer komische inslag; het onhandige gestuntel van de hoofdpersonen levert dikwijls lachwekkende situaties op. Maar: het is lachen met een zwart randje. Galgenhumor. Geen hoogstaande serie, wel een hele fijne om het duistere zomerse gat op te vullen.

2010-07/breaking-bad.jpg

2 reacties

  1. sprak net m’n neefje op msn. hij en z’n broer hadden samen de poel gewonnen. maar ze hadden liever gehad dat nl had gewonnen #nooitgoed ; )

  2. Ik ben altijd op zoek naar ‘serietips’ 🙂 En zeker nu ik de kater van gisteravond nog moet verwerken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *