Iedereen heeft wel een mening over de huidige oorlog. De meesten vinden het onterecht dat Amerika en Engeland Irak zijn binnenvallen. Mijn eigen mening schommelt heen en weer. Als ik zie hoe blij de Irakezen zijn als de Amerikanen hun stad binnenrijden, dan heeft de oorlog voor de bewoners toch iets positiefs opgeleverd. Maar als de bommen per ongeluk op een markt vallen, waar tientallen mensen hun boodschappen doen, dan verdwijnt het positieve beeld. Dat is oorlog op z’n slechtst.
Iets meer dan zestig jaar geleden woedde er in ons land een hevige oorlog. Hitler wilde zijn eigen rijk stichten en iedereen die niet in dit mooie plaatje paste, moest uit de weg worden geruimd. Dit betekende het einde voor vele joden, homo’s, zigeuners en alle andere mensen die hem niet aanstonden. Hitler begon met de uitroeiing van deze bevolkingsgroepen. In het begin werd dit verdoezeld. Er waren geen cameraploegen die, zoals nu, 24 uur per dag live verslag uitbrachten van de oorlog. Een klein artikeltje in de krant was het enige wat de mensen in het buitenland informeerde. Daarom drong in het buitenland de hulproep van de joden niet door. Er werden informanten, veelal joden, benoemd die de gebeurtenissen bestudeerden en verslag uitbrachten bij de Engelse en Amerikaanse overheid. Dit was een linke business. Met gevaar voor eigen leven moesten de joden over land reizen met het risico dat ze elk moment opgepakt konden worden. In Amerika werd president Roosevelt over de situatie geïnformeerd, maar hij nam de berichten niet serieus en reageerde nauwelijks. Het verhaal gaat dat hij ook antisemitisch was. Geen goede basis voor een oorlog tegen de grootste antisemiet ter wereld die zijn dromen probeerde waar te maken.
Ook Engeland was niet onder de indruk. Niemand geloofde dat Hitler de joden wilde uitroeien. Een jaar ging voorbij zonder dat er werd ingegrepen. En zo kon Hitler ongestoord verder gaan met het vergassen van de joden en het bouwen van concentratiekampen. De informant die de Amerikaanse overheid informeerde, mocht na aandringen Roosevelt privé spreken. De situatie was erg verslechterd en hij informeerde Roosevelt over de penibele situatie van de joden in Europa. Als er niet werd ingegrepen door de Amerikanen dan zou er in heel Europa geen jood, homo of zigeuner meer overblijven. Toen kwamen eindelijk de troepen. Anderhalf jaar te laat.
Die troepen hebben er echter wél voor gezorgd dat wij nu geen Duits spreken en dat er nog joden, homo’s en zigeuners rondlopen. Nu zijn wij zelfs het eerste land ter wereld waar het homo-huwelijk is aanvaard.
Saddam is een Hitler in het klein. En er lopen meer Hitlers rond. Mits de bevolking dit wil, mogen ze van mij allemaal afgezet worden. Het liefst zonder geweld natuurlijk. Maar als dit niet mogelijk is, dan met geweld. Maar laat de onschuldige burgers alsjeblieft buiten spel. Die hebben al genoeg leed gezien. Oh ja, en Bush mag met zijn boefjeshoofd ook afgezet worden. Opgeruimd staat netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *