Stel. Je bent op skivakantie, het is avond en de skilift is normaal gesproken tot 22 uur open. Vanwege het opkomende slechte weer sluit de skilift eerder, maar jij en je twee vrienden weten de liftbediende over te halen om voor een laatste ritje naar boven te gaan.

De tocht naar de top duurt lang. Het is donker en koud. Beneden aan de berg verlaat de liftbediende zijn post omdat zijn baas hem wil spreken. Een andere bediende neemt het over, weet dat er nog drie mensen verwacht worden en stopt de lift wanneer er drie mensen beneden zijn.

Alleen zijn het de verkeerde drie.

Jij zit nog in de lift. Met je vrienden. Op zo’n vijftien meter van de grond. Zonder mobiel. De kabel waar de lift aan hangt is scherp en snijdt door je handschoenen. De lift wordt ondersteund door palen met een trap, maar deze zit een fiks aantal meters verderop. Bovendien liggen eenmaal beneden hongerige wolven op de loer. Een storm steekt op. Niemand hoort je hulpgeroep.
De lichten gaan uit. Het is zondagavond, de lift gaat pas op vrijdag weer open. Je moet ontzettend nodig plassen. Het wordt kouder en kouder. Je gezicht bevriest.

Wat zou jij doen om jezelf uit deze benarde positie te bevrijden?

Frozen

9 reacties

  1. Lijkt idd een beetje op het begin van de film Frozen. Net zoiets als ‘Open Water’ Zou ze beide niet kijken. Je kan beter 1 van de eerdere adviezen van Aukje volgen die ze geeft voor films en boeken. Die zijn veel beter.

  2. hahaha ik denk, dat komt me bekend voor ; )
    (hahaha en denk nu, dat alleen jij dat snapt en andere mensen mss hele andere dingen denken hahaha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *