Als man staat u er misschien niet bij stil, maar soms is het knap lastig om een vrouw te zijn. Dat wij niet in dienst hoefden vond ik vroeger een groot voordeel van de vrouw ten opzichte van de man. Maar de regering heeft dat voordeel de kop ingedrukt. Dus hebben de mannen van tegenwoordig het best makkelijk. Ze worden niet ongesteld of zwanger. Ze dragen geen make-up en pumps en steken hun haar niet op. En ze dragen geen rokken of jurken.
Ik ben eigenlijk heel solidair met de man. Ik doe namelijk ook niet aan bovenstaand rijtje mee, afgezien van het ongesteld zijn. Wat moet dat moet hè. Korte rokjes heb ik wel in mijn collectie. Maar pas sinds de mode heeft bepaald dat je die over een broek kan aantrekken. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan panty’s.
Af en toe heb ik wel zin om de vrouw uit te hangen. Dan koop ik een mooie lange rok tot over mijn enkels. Handgemaakt en duur was mijn laatste aanwinst. Maar zo mooi. Die moest ik aan. Dus toog ik naar zangles, op de fiets en in mijn rok. Het laat zich raden wat er halverwege gebeurde. Midden op het Leidseplein stond ik te frutten om het vastgelopen gedeelte weer los te krijgen. Mijn rok scheurde. Ik vloekte. En zeg nu niet dat een kort rokje handiger is om mee te fietsen. De wind wil nog wel eens graag met het rokje spelen en het naar boven blazen.
Ik ben dit gedoe zat. Ik ga weer voor de broek. En rokken? Die draag ik alleen nog maar als ik niet hoef te fietsen.
19 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *