Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik mijn leeftijd niet meer leuk vind. Maar is dat niet altijd zo als je richting de 0 gaat? Eén nul is fantastisch. Twee nul gaat ook nog wel. Drie nul is al wat problematischer. En op vier nul begint het leven.

Zeggen ze.

Ik weet het zo net nog niet. Ik ben nu drie zeven. 37. Ik ben het twee dagen en hoewel ik weet dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik deze leeftijd überhaupt heb gehaald, jaagt de naderende vier nul me angst aan.

Toen ik nog kind was, was twee nul al oud. Toen ik puber was, was drie nul beláchelijk oud. Om over vier nul maar te zwijgen. En die laatste cijfers lonken naar me.

Mijn gevoel rijmt niet met mijn leeftijd. Van binnen voel ik me nog steeds een klein volwassen meiske. Maar is dat niet altijd zo geweest? Op welke leeftijd dan ook?

12 reacties

 1. Voor mijn gevoel ben ik 28 maar de werkelijkheid is toch echt heel anders. Vooral als ik oudklasgenoten tegen kom die ik in geen jaren gezien heb.

 2. Soms zie ik mensen van een jaar of 25 die al zo vreselijk goed hun zaakjes op orde hebben en helemaal ‘volwassen zijn’ 30 vond ik erger om te worden als 40 en pats boem ineens was daar ook de schrikaanjagende 50. Inmiddels al weer ruim anderhalf jaar op weg naar het dubbele van die nare 30e verjaardag. En nog voel ik me vaak nog zo’n onzeker ‘meisje’.

 3. Nog van harte met je 37. Ik word volgende week 41! En weet je wat? Ik vind het heerlijk. Echt. Ze zeggen niet voor niets: 40 is het nieuwe 30. 😉

 4. Kun je je voorstellen hoe ik me voel. Verbijsterd dat ik over twee maanden 60 wordt! ZESTIG!! Zes nul!!! Dat ben ik niet!! Het leven is wel leuker geworden, maar dat getal!! Bizar! Ik voel me dertig, of zo. Zestig is oud! Of toch niet?

 5. ik voel me ook al meer dan een jaar bijna veertig. ook sinds ik 37 werd hahahaha het komt vast goed.
  met ons meiskes =)

 6. Het leven begint bij veertig. Wat ze er niet bij vertellen is dat de tijd dan met dubbele snelheid voorbijvliegt. Dus genieten maar, en je hoofd erbij houden!

 7. niet zeiken meisjes! hoe moet ik me dan voelen met mijn
  acht één!!!!!!!!!!!!en ik voel me zo nu en dan ook nog
  jonger ,hoor. alhoewel………

 8. Acht één! Pieuw! Das niet mis. Dan ben ik idd nog een jonge blom en Aukje een kleuter!

 9. Het is me wat met leeftijden, ik wilde zo graag 16 worden, een wereld ging er voor me open, ik wilde zo graag 18 worden, nog meer bereiken, ik wilde zo graag 21 worden, dat was toen tenminste nog iets geweldigs. Nu ben ik al jaren en jaren ouder dan mijn vader ooit geworden is, is de 6 dichterbij dan ooit en ik leef. Wat is het toch met leeftijden, we willen wel ouder worden maar niet zo snel…. dat is het grote probleem, alles gaat sneller naarmate je ouder wordt.

  Geniet Aukje, geniet van alles en vergeet die 4 want je bent net zo jong als je je voelt en dan doen cijfers er niet toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *