Mijn kat Scooszi probeerde met dit warme weer naarstig zijn wintervacht van zich af te schudden. Dat lukte hem aardig goed. Overal in huis vond ik grote plukken haar terug.
Er kwam echter geen einde aan zijn verhaarperiode. Elke keer als hij voorbij liep dansten de losse haren mee in zijn vacht om daarna zichzelf met verve op de grond te laten vallen. Wanneer hij zijn vacht liefdevol in mijn gezicht duwde, wat hij nogal vaak deed als ik achter de computer zat, bleef ik achter met een neus vol kattenhaar. Als ik hem aaide, sprongen al die losse haren over op mijn hand en bleven daar gezellig plakken. Het zweterige weer hielp een handje mee.
Gek werd ik ervan!
Toen ik bij de dierenwinkel met een zak kattengrit in de rij stond, zag ik dat de man voor mij een rubberen borstel kocht om de dode haren van een kat te verwijderen. Wat een briljant idee! Ik kocht er meteen één en begon met enthousiasme mijn kat te kammen. Scooszi vond het prima en ging er zelfs lekker voor liggen.
Ik kamde, kamde en kamde. Er leek geen eind aan te komen. Na een half uurtje stopte ik ermee, Scooszi had al herhaaldelijk de rubberen borstel tussen zijn pootjes geklemd en was er kwaad op geworden.
De volgende dag ging ik verder. Ik haalde met gemak hetzelfde bos haar eruit wat ik die dag ervoor had uitgekamd. Maar nog steeds was Scooszi niet bevrijd van al die dode haren. Of liever gezegd, ik was er nog niet van bevrijd. Ze kwamen nog steeds mijn neus uit.
De derde dag toonde mijn gekam obsessieve trekjes. Ik móest en zóu al die dode haren uit zijn vacht halen! Al zou het me een week kosten!
Op de vierde dag zag ik in dat ik Scooszi aardig had uitgedund. Ik moest mezelf dwingen om te stoppen met kammen. Ik wilde hem niet helemaal beroven van zijn glanzende vacht. Ik heb nu een mooie uitgekamde Scooszi, die weer met een opgeheven kopje loopt te pronken met zijn vacht. De dode haren zullen zich nu wel twee keer bedenken om zich weer te laten zien. Ik heb ze met mijn dodelijke wapen vast heel erg laten schrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *