Sinds een tijdje groeien er tussen mijn donkerblonde haren een aantal grijze exemplaren. In eerste instantie ging ik ze meteen kortwieken, maar tegenwoordig laat ik ze groeien. Ze horen er nu bij is de gedachte.
Mijn zus is zeven jaar ouder dan ik en heeft dezelfde donkerblonde haren. Maar dan wel zonder die grijze exemplaren.
Mijn zus was altijd mijn grote voorbeeld op het gebied van uiterlijk. Als zij nog geen geen grijze haren had, zou ik ze ook niet krijgen. Helaas kwam ik er al snel achter dat die vlieger niet opging en zoals het er nu naar uitziet ben ik sneller grijs dan haar.
Mijn zus heeft het geluk gehad om de haargen van mijn vader te erven. In die kant van de familie is bijna niemand grijs, behalve de echte oudjes. Mijn tante is over de 65 en wordt nu pas zichtbaar grijsjes. Aan mijn moeders zijde zijn alle familieleden al een tijdje grijs. Dat wordt zo rond hun 50e zichtbaar.
Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat ik helemaal grijs ben. Als ik aan de lijn der verwachting mee ga doen vertoon ik op mijn 40e veel grijze haren en ben ik op mijn 50e al aardig grijs. Ik kan me nog niet voorstellen hoe dat zal zijn. Eén ding is alvast zeker: ik zal met een grijze haardos eindelijk ouder worden geschat. En dat is sinds mijn jeugd niet meer voorgekomen. Ach, misschien kan grijsjes zijn dan toch nog leuk worden. En anders verf ik het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *