Vandaag is het allereerste nichtje dat mij tante maakte tien geworden. Dat schept een band, maar het kan ook gewoon liggen aan dat ze een meisje is en vier keer per week mijn favoriete sport beoefent: turnen. Dan heb je wel een streepje voor bij tante Aukje. En omdat ik graag mijn positie als favoriete tante hoog houd, moet er natuurlijk een supercadeau worden gegeven.

Ik kwam een proefabonnement tegen van ‘Hoe overleef ik…’  over hoe je je ouders overleeft. Leek me geweldig nuttig, maar vond zij het wel leuk en was ze er wel oud genoeg voor? Als je tien bent vind je je ouders volgens mij nog super, tenminste, ik stopte pas met het geven van een nachtzoen toen ik elf was.

Nee, het was een beter idee om haar te laten snuffelen tussen de proefabonnementen en zélf te laten kiezen. Zodat ze echt blij zou zijn. Net zoals ik toen ik haar leeftijd was blij was met de Donald Duck, Taptoe en vooral de Debbie (niet de Tina met al die paardenverhalen, ik haatte paarden) met Engelse stripverhalen (leerde ik later). Dus mailde mijn nichtje me (voor de eerste keer, ha!) over welk abonnement ze wilde nemen.

Binnenkort ontvangt ze maandblad Totally Spies. Da’s zo’n serie op Jetix waar drie stoere meiden tijdens hun missies altijd in de problemen komen maar ook altijd een uitweg vinden. Hartstikke leuk. Voor haar.

totally spies

Ondertussen ga ik maar ‘es op zoek naar mijn oude Debbie’s.

10 reacties

 1. o mijn nichtje is nog maar 3. en die vindt totally spies ook al leuk hahaha maar het eerste neefje dat mij tante maakte, al 18!!!
  de debbie? klinkt als cindy, die nep-barbie ; )

 2. Kijk, dat is nu nog eens leuk

  Jij gefeliciteerd met jouw 10 jarige nichtje en wij met onze 3 jarige kleinzoon.

  Hij wil geen totally spies….hij wil een boek van Oma, een voorleesboek. Want bij Oma op schoot luisteren naar haar stem en kijken naar haar lippen is het leukste wat er is 🙂

 3. Oh, we hebben nog van die Totaly Spies dvd’s van zusje volgens mij in de kelder liggen. Is er een bieder?

 4. Ik vind totally spies helemaal geweldig. Gadgets als de ‘laserlipstick’ en een haardroger waarmee je tornado’s maakt, is briljant! Je nichtje heeft smaak.

 5. Tip: het boek voor grote meisjes. Hebben wij afgelopen week ons 11-jarig nichtje een immens groot plezier mee gedaan, zo bleek later toen ze met haar zus verdween om allerlei voorbeelden in de praktijk te testen.

 6. Leuk zeg! Al moet ik wel bekennen dat ik zelf vroeger wel steevast naar de Tina greep. Paarden ja. Vond ik geweldig!

 7. Ik was ook van de Tina, maar ook van de Donald Duck. Maar nu lezen meisjes van 10 toch al de Yes?

 8. Ik beken; ik heb onlangs een ‘Hoe overleef ik m’n’-tijdschrift gekocht… voor mezelf… het ziet er zo heerlijk vrolijk vormgegeven uit!

 9. Mijn oudste nichtje is ook tien (en is inmiddels langer en heeft een grotere schoenmaat dan haar tante). Zij kijkt ook Totally Spies met haar jongere zusjes. Elke keer als ze komen logeren, leer ik weer wat bij! Leuk idee om je nichtje een abonnement cadeau te geven, die ga ik onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *