Over de Gaypride die gister in Amsterdam werd gehouden barsten nog wel eens discussies los of al dat opdirken, de herrie en het tonen van bloot nog wel een politiek statement is. Ik vind dat bloot, dat opgedirkte en de AbbA en YMCA-herrie niet erg. Sterker nog: daar kom ik voor. Ik ga niet naar de Gaypride om de homo’s een hart onder de riem te steken.
Ik was van mening dat de Gaypride geen politiek statement meer was. Het was een evenement geworden en het idee erachter is denk ik door velen vergeten. Maar gister kwam ik op mijn mening terug, vanwege een tekst die op een boot te zien was: “Illegal in 80 countries.” Dat vergeet ik wel eens. Want voor mij horen homo’s bij mijn wereld. Ik werk met ze en kom ze tegen op straat. Ik sta er zelden bij stil dat in andere landen homo’s vanwege hun geaardheid de gevangenis ingaan, of erger, vermoord worden. Wat dat betreft vind ik de Gaypride juist wél een politiek statement. Hierdoor staan we er bij stil dat ons klimaat in Nederland erg leefbaar is. Niet altijd, want homodiscriminatie is nog aan de orde van de dag, maar we doen het best goed in Nederland.
Ik was verbaasd toen ik een spandoek op een boot zag hangen met de naam van het bedrijf waar ik werk. Ik bestudeerde de mannen op de boot, maar er zaten geen bekenden tussen. Misschien moeten we volgend jaar gewoon meedoen in plaats van reclame maken.
De mannen op de boten waren, zoals verwacht, mooi. Vooral die in uniform en oogden alsof ze vaak in de sportschool waren te vinden. Maar vrouwenkleren, mits het lichaam helemaal bedekt is, blijft onwennig hangen om het knokige lichaam van een man. Een bevestiging dat wij vrouwen toch echt mooiere benen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *