Het is windstil en drukkend warm wanneer ik mijn tas met boodschappen aan het stuur van mijn fiets hang. Ik heb een rokje aan, logisch, welke vrouw niet met dit weer, en haal mijn fiets van slot als ik achter me ‘pssst’ hoor. Rokje, vrouw, blote benen, beetje voorover gebogen. Kennelijk genoeg om een man op te geilen.

Geïrriteerd kijk ik achterom naar degene die het lef heeft om tegen een zwangere te pssst-en. Ik hou niet van die onsmakelijke geluiden, wil hem met mijn ogen de grond inboren, hem laten voelen dat hij op moet rotten. Maar zodra ik de boosdoener in beeld heb, blijf ik vastgenageld aan de grond staan en lukt het me niet om mijn blik af te wenden. Die ‘pssst’ was helemaal niet voor mij bedoeld. Die ‘pssst’ bleek een ‘ssssshh’, slaande op het accessoire dat gevaarlijk om de nek van de man hing: een slang. Een levende slang.

Het beest hing over zijn schouders, kop tegen de buik van de man, staart in het t-shirt gestoken op de rug. Hij sjeesde de stoep op, fietste langs winkels en grote ogen van winkelend publiek.

Ik fietste even waar hij fietste, verbaasd en vol afschuw zoekend naar dit fascinerende tafereel. Maar hij was al verdwenen, mij hoofdschuddend achterlatend.

15 reacties

 1. ha ha je was al behoorlijk geïrriteerd, maar je maakt wat mee als je boodschappen gaat doen, was het geen reclame van een circus in de buurt ?

 2. Die eerste reactie is net zo natuurlijk als je 2de reactie. Ik zou ook vastgenageld staan als er een slangbeest dicht in de buurt zou zijn. Er lopen echt wel vreemde wezens op deze aardbol

 3. Dus mannen, met mooi weer, hang een slang om je nek en laat die voor je werken.

 4. Met dat warme weer draag ik ook graag een rok, hoor! Het zijn vooral vrouwen die daarop reageren. Meestal in positieve zin. Mannen roepen vaak iets van “dat je dat durft!” Waarom zou ik dat niet durven? Op deze planeet zijn er bijkans een miljard mannen die in een rok of jurk rondlopen. Maar goed: je trekt nu eenmaal niet kleren aan om onaantrekkelijk gevonden te worden. Toch? Dus als iemand laat weten dat hij of zij vindt dat je er goed uitziet mag je niet klagen. Denk ik dan. En als mensen domme opmerkingen willen maken doen ze dat heus wel, of je nu een kort rokje draagt of een slang om je nek hebt hangen…

 5. Gatsie! Is dit echt gebeurd? Dus iemand kan gewoon met een slang om zijn nek een wandeling gaan maken in de stad ofzo? Ik moet er niet aandenken :S Ik zou me rot schrikken.

 6. Hè jakkes, ik zou daar 3 meter van achterover springen. Muizen: ok! Spinnen: ok! Maar slangen, ieuw!!!

 7. Verder dan ‘zwangere’ kwam ik niet! Even terug lezen, en ja hoor!

  Wow! Echt geweldig!

  Zo jammer dat ik m’n oude troep niet meer online heb! Dat had je zoveel ‘fouten’ gescheeld straks!! 🙂

  GEFELICITEERD MEID!!!!

 8. Ik ben blij dat ik die man niet tegen ben gekomen ik zou echt alles aan elkaar hebbeng gegild ….ik haat slangen….

 9. Ik snap je reactie volkomen, al vind ik slangen persoonlijk vrij aardige dieren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *