29 weken en 2 dagen

Vanaf nu is het passen en meten geblazen met mijn buik. Opeens loop ik tegen deuren aan en kom ik in botsing met fornuis en aanrecht. Ik moet mezelf, letterlijk, iets meer ruimte gunnen.
Ook ’s nachts opstaan en omdraaien gaat niet meer zo makkelijk, zeker niet nu ik met zo’n enorm voedingskussen slaap. Ligt dus niet alleen mijn buik in de weg, maar ook dat kussen. En dat is lastig wanneer de katten ’s nachts vervelend zijn. Eruit gaan om te plassen vind ik niet erg, maar vervelende katten midden in de nacht proberen op te voeden is niet goed voor mijn gemoedsrust. Ik vertik het om aan ze toe te geven wanneer ze om vier uur ’s nachts aan de deur krabben om de slaapkamer binnengelaten te worden. En wanneer de één het na een uur opgeeft, staat de ander vervelend te doen. Soms overweeg ik serieus om ze de deur uit te doen. Maar tegelijkertijd besef ik dat het periodes zijn; ik heb ze lange tijd buiten de slaapkamer kunnen houden zonder dat ze vervelend gingen doen en ik de hele boel moest barricaderen zodat er geen plekje vrij was om te krabben.

Leuk was het toen ik vorige week in de Melkweg het optreden van de IJslandse Emiliana Torrini bijwoonde. Het concert was in The Max, de grote zaal, en zitten was er niet bij aangezien het balkon dicht was. Toch maar de stoute schoenen aantrekken dan, een zwangere moet voor zichzelf opkomen om spataderen en andere ongemakken te voorkomen nietwaar, en gevraagd aan de in eerste instantie niet zo aardige portier of ik op het balkon mocht zitten. Daarna was hij een stuk aardiger, belde met het kantoor en kreeg toestemming. De vriendin met wie ik was mocht gelukkig mee, een andere zwangere die ons spotte ook, en zo zaten we prinsheerlijk op het balkon te genieten van het uitzicht.

Dat het balkon vlak voor aanvang open ging voor alle publiek en onze uitzonderingspositie niet meer zo uitzonderlijk was, mocht de pret niet drukken. Ik genoot, zittend en al van een bijzonder mooi concert.

4 reacties

  1. Goed zo Aukje. Maak er de laatste weken maar schaamteloos gebruik van.

  2. Ook gewoon heel goed, voor jou en de ongeborene, dat je naar een concert gaat. Gewoon zo lang de zwangerschap het toestaat leuke dingen blijven doen

  3. Verhip, ik dacht dat een zwangere alleen de kattenbak moest laten staan maar de kat in de slaapkamer wordt ook afgeraden vermoed ik nu? Dat zou hier een oorlog van jewelste opleveren en het tapijt flink inkorten.

    Succes met de laatste loodjes en fijn dat je er wat voordeel uit kan slepen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *