Ik had enge verhalen gehoord over de Nuon. Je betaalde 1 euro per minuut voor de klantenservice. Dan stond je een half uur in de wacht en werd je geholpen door mensen die er geen verstand van hadden. Maar ik moest de klantenservice wel bellen, anders was ik nog meer geld kwijt. 185 Euro welteverstaan. Ik had de getallen van de meteropnemer nog even gecontroleerd. Tenslotte kon het zo zijn dat het zicht van de meteropnemer was belemmerd door een stapel kleding. Toen ik de meterkast indook om de getallen te checken sprong ik een gat in de lucht. De getallen op de jaarafrekening klopten inderdaad niet. En het verschil was in mijn voordeel. Ik zei gedag tegen de 185 euro en hoopte dat er een mooier bedrag op mijn jaarafrekening zou verschijnen.
In een opperbest humeur belde ik de klantenservice van de Nuon. Ik betaalde helemaal geen 1 euro per minuut, maar 10 eurocent. Alweer een meevaller.
Ik zette mijn telefoon op de speaker en bereidde me voor op een lange wachttijd. “Goedemiddag, met de Nuon, waarmee kan ik u van dienst zijn?” hoorde ik al na twee minuten. Ik haastte me naar de telefoon om deze van de speaker af te halen. Vriendelijk begroette ik de meneer aan de andere kant van de lijn en legde hem uit dat de meteropnemer een foutje had gemaakt.
Hij noteerde de juiste getallen.
“Dan gaan wij uw verbruik opnieuw berekenen en het bedrag van 185 euro wordt nog niet afgeschreven. U ontvangt binnenkort een nieuwe jaarafrekening.” Het mannetje had er nog verstand van ook! Ik bedankt hem en legde de telefoon neer.
Sommige dingen bij de Nuon waren dus wél simpel en goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *