Bijna iedereen die ik ken is inmiddels verslingerd aan de iPhone, en kan niet anders zeggen: ik ook. Maar aan die verslingerdheid hangt een prijskaartje en dát heb ik er niet voor over. Dus verlengde ik mijn spotgoedkope abonnement en bestelde gratis een spiksplinternieuwe telefoon van Sony Ericsson: de W995. Na mijn bestelling kwam opeens de nieuwe iPhone uit en werd die oude wel erg goedkoop in de losse verkoop, maar ik liet het maar zo. Over twee jaar weer een kans.

W995

Maar toen ik zaterdag mijn nieuwe mobiel ontving, zat ik toch wat beteuterd te kijken naar het apparaat. Ik was inmiddels ook al zo gewend aan de iPhone omdat lief er eentje bezit, dat ik toch het gevoel had een miskoop gedaan te hebben. Desondanks begon ik maar met het verdiepen in het apparaat, dat ik vooral gekocht had vanwege de 8.1 megapixels camera. Kan de iPhone niet tegenop!
Toen ik merkte dat het scherm meedraait als ik de telefoon draait, was ik al iets blijer. Kan de iPhone namelijk ook. Bovendien heb ik G3 en als klap op de vuurpijl las ik dat ik films kan downloaden om op mijn mobiel te kijken. Even was ik bang dat ik dat niet zou kunnen omdat een Sony Ericsson niet aangesloten kan worden op een Mac. Maar gelukkig liegt de handleiding ook wel eens (of vermelden ze het gewoon niet) en kan ik gelukkig net als elke Windows-gebruiker films op mijn mobiel zetten. Per maand wordt een aantal films aangeboden en inmiddels heb ik de eerste al achter de kiezen: House of Sand and Fog. Een film kijken op een klein schermpje is niet ideaal, maar zeker niet vervelend.

Dus na een dag kon ik toch zeggen dat ik blij ben met mijn nieuwe aanwinst. Maar na afloop van dit contract wil ik toch echt wel een iPhone!

9 reacties

 1. Wat zijn we toch eigenlijk verwend, hè? Films kijk ik nog het liefst in de bioscoop en m’n fototoestel is ruim vier jaar oud en ik kan er nog mee bellen ook. Daarnaast speelt-ie ook liedjes af én kun je een overvaller er een flinke tik mee verkopen terwijl het apparaat heel blijft. Nadeeltje is dat je het ding in een tas moet vervoeren want hij past niet echt in een broekzak. 😉

 2. Ik ben als Apple-fan aan het overwegen geen iPhone te kopen, maar een Palm Pre http://tr.im/pqOu. Ook een prachtige telefoon namelijk, en serieuze concurrentie voor de iPhone… Hij is er alleen nog niet in Nederland, dus ik moet nog even geduld hebben 😉

 3. Maffe wereld hoor! Ik dacht dat ik niet zo materialistisch ingesteld was, maar met die Apple-rage en ‘must-haves’ doe ik laaiend enthousiast mee!
  Ik heb een iPhone en die heb jij lekker nog niet 😉 (Maar over een paar jaar worden ze nog beter en hopelijk goedkoper!) 🙂
  Nu wil ik (ook) een iMac, en die heb jij! Toch?

 4. Misschien ben ik wel de jongste bezitter van een iMac en een iPhone, maar blij dat ik er mee ben joh 🙂

  @Rose: Ga je toch een beetje schamen, een Palm Pré….

 5. Ik zou de iPhone ook genomen hebben als het geen rage zou zijn. Maar dat puur omdat ik de Apple interfaces nu eenmaal erg prettig vind. Het enige waar ik mee worstel is de bereikbaarheid van T-Mobile, dat zou de reden zijn om geen iPhone meer te nemen.
  Overigens is Sony Erickson is ook een hele goede telefoon!

 6. Ik ben dol op mijn mac, maar heb nog geen behoefte aan de iPhone. Zit je niet nog steeds aan een vage profider vast in Nederland? Zolang daar geen vrije keuze in is, ben ik niet zo happig op dit speeltje. De nieuwe Ericsson klinkt trouwens goed.

 7. Ik twijfel nog. Heb wel een iPod, iMac en voor werk de draagbare versie. Nu Sony Ericsson. Maar ik heb tot oktober om te beslissen dus ik word graag op de hoogte gehouden van jouw ervaringen met de SE (die overigens best goed praat met de iMac).

 8. Bijna niets erger dan het gevoel hebben dat je een miskoop hebt gedaan, maar zo als je zeg, geen enkel mobiel; kan tegen die 8 megapixels op, dus vast prachtige foto’s.
  Maar speelfilms kijken op je mobiel gaat mijn te ver 😉
  Ik heb ook overwogen een iPhone, maar ben eenmaal verknocht aan mobieltjes met een uitschuifbaar qwerty toetsenbord, daar gaat heb typen zo veel sneller, dus voor mijn is de G1 Android van Google geworden, super handig dat alles wat je met je PC doet van Google, automatisch in je mobiel zit, echt geweldig.
  En niet te vergeten dat de accu van de Sony Ericsson vele male langer mee gaat dan de iPhone ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *