Ik ben geen fanatieke motor- of monstertruckfan, maar neem mij mee naar een monstertruckshow en ik ben de hele avond zoet.
Tijdens mijn vakantie was er een monstertruckshow in het dorp. Ik greep mijn kans, want voor mij was het een weggestopte wens om zo’n monstertruck van dichtbij zien. Dat is wel even wat anders dan een monstertruck op een klein televisieschermpje bekijken. De show begon met een klein jongetje van acht jaar dat zijn gezicht stoer in de plooi hield tijdens zijn one-man-show. Hij was het zoontje van één van de stuntmannen en stuntte er lustig op los op zijn kleine schattige motortje. Als een echte professional nam hij ons applaus in ontvangst. Het was duidelijk te zien dat het stunten er met de paplepel was ingegoten. Daarna begon het echte werk waar ik met verbazing naar keek. De vader van het acht-jarige jongetje stapte op een motor en sprong door een brandende hoepel en even later door een brandend hek. Ik hield mijn adem in en mijn hart vast, maar het ging allemaal goed. Helaas drukte ik te vroeg op de ontspanknop van mijn fototoestel, maar het leverde toch nog een mooi plaatje op:
pastedGraphic_35.png
Er volgden een aantal stunts met een vierwielmotor en auto’s, waarbij ik weer mijn adem inhield. Dit keer vanwege mijn eigen benarde positie. Ik zat met het publiek zo dicht op de stuntplek dat één stuurfout van de stuntman ons een verblijf in het ziekenhuis of erger kon opleveren. Ik negeerde de oproepen om achterop op de vierwielmotor of achterin de stuntauto te stappen. Dat ging me net iets te ver, maar wie weet dat ik het een volgende keer wel doe, ik weet nu wat ik voor rare dingen kan verwachten.
De grote knaller van de show was natuurlijk de monstertruck die een tweetal auto’s verpletterde:
pastedGraphic_36.png
Na afloop van de show gaf ik nog een paar euro voor de zogenaamde ongevallenverzekering van de stuntmannen. Zij konden geen verzekering afsluiten vanwege hun risicovolle beroep (of het was een goede smoes om nog wat extra geld te vangen). Ik liet de stoere stuntmannen achter met hun kapot gereden auto’s en de enthousiaste kinderen die constant aan hun mouw trokken. Zij waren samen met hun monstertrucks de held van de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *