Met koninginnedag stond ik op het Museumplein te kletsen met de vocalisten. De mannen waren bier aan het halen en wij stonden daar voor het grijpen, moesten twee stomdronken jongens gedacht hebben toen ze ons zagen. Ze botsten bijna tegen ons op en begonnen al wiebelend een praatje. We deden een stapje opzij en negeerden ze, maar ze bleven als vieze kauwgom aan onze zij plakken. “Ga maar iemand van je eigen leeftijd zoeken,” riep A. terwijl ze hen weg probeerde te wuiven. “Haaa, iemand van onze eigen leeftijd? Dan vergissen jullie je grandioos in onze leeftijd. Ik durf te wedden dat wij ouder zijn dan jullie.” Daar wilde ik wel een wedje op leggen. Mijn leeftijd was nog nooit goed geschat. “En ik durf ook te wedden dat wij zwaar meer geld verdienen dan jullie,” riep de jongen met zonnebril. Daar hoefde ik niet aan te twijfelen, dat geloofde ik zo wel. “Zal ik eens vertellen wat wij de hele dag doen?” vroeg de jongen. “Ach, dat hoeft niet hoor,” zei A. terwijl ze weer een stapje opzij deed. Hij wees naar zijn vriend en zei: “Hij zit zwáár in de verzekeringen en ik zit zwáár in de administratie.” We waren niet onder de indruk.
De jongens bleven maar plakken en ten einde raad riepen wij onze vrienden terug. Daar zaten een aantal breedgeschouderde types tussen en de dronken jongens waren maar klein van stuk. Het werkte. Ze gingen er als een haas vandoor. “Je weet niet wat je mist, echt waar niet,” probeerde de jongen met zonnebril nog toen hij wegliep. “Nou, dat weten we wel!” riep A. hen achterna. We vertelden het verhaal aan de mannen en meteen werd er gespeculeerd hoe oud ik zou zijn, want ze hadden mij nog nooit eerder ontmoet.
“23.”
“24.”
Ik probeerde ze een handje te helpen door mijn wijsvinger de lucht in te steken.
“Nog ouder? 26?” De verbazing op hun gezichten werd steeds groter.
“27??”
Ik schudde nee.
“28???”
Ik schudde nogmaals nee.
“29?”
Het ongeloof was van ieders gezicht af te lezen. En toch was het waar.
Misschien moet ik met de volgende koninginnedag mezelf maar als attractie bombarderen. “Raad mijn leeftijd. Inleg: 1 euro. Wie het goed heeft geraden krijgt tien euro.” Dan zou ik misschien wel heel veel centjes kunnen verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *