36 weken en 1 dag

Als ik naar andere zwangeren kijk, dan vind ik dat ik van geluk mag spreken met mijn zwangerschap. Geen last van mijn rug of bekkeninstabiliteit, geen misselijkheid en maagzuurklachten, en maar een paar keer kramp in mijn been gehad. Geen pukkeltjes op mijn gezicht, niet bijzonder veel aangekomen en nauwelijks bandenpijn. Een verbeterd humeur (in plaats van labiel zijn), weinig ademnood en een aantal slapeloze nachten dat op één hand te tellen is. En hoewel een stuitligging niet heel handig is, schijnt het wel goed te zijn tegen maagzuur. En op mijn jeukende buik smeer ik tegenwoordig mentholpoeder, dat nog daadwerkelijk verlichting brengt ook.

Maar sinds vorige week, sinds de draaipoging, is mijn bloeddruk wel verontrustend hoog. Heb ik wegtrekkers en een grote behoefte aan slaap. De verloskundige schreef me verplichte bedrust voor. Dat is even wennen, want ik vind het bijzonder fijn om aan het eind van de middag in de kou te genieten van de kerstverlichting wanneer ik naar de supermarkt loop.

De schilders, die hier sinds vorige week in huis vertoeven, leefden mee. Op maandag lag ik door hun toedoen de hele dag in bed omdat zij de deuren van het balkon verfden en het daardoor steenkoud was in de woonkamer. Kwam dat even goed uit. Op dinsdag maakten ze snel de slaapkamer in orde zodat ik daar de rest van de dag mijn intrek kon nemen. Ik ben blij als hun werk erop zit en ik het huis weer voor mezelf heb, maar als je dan schilders over de vloer hebt, kunnen ze maar beter prettig in de omgang zijn en rekening met je houden.

Vandaag een nieuwe dag. Nieuwe kansen, nieuwe bloeddrukmeting. Het is even wennen na 35 weken goede zwangerschap. Maar ik mag ook ontzettend blij zijn dat het zich nu pas voordoet. De term ‘laatste loodjes’ kan ik in ieder geval, net als de meeste zwangeren, nu ook terecht toepassen.

35 weken en 4 dagen

(klik voor groter)

10 reacties

 1. Schilders die zich voordoen als “lompe boeren” zijn er gelukkig niet zo heel erg veel en de paar die er zijn blijken voor rede vatbaar. Zo stapte ik laatst om half acht des ochtends op eentje af en zei:”Ik maak met jou een afspraak: Als jij ophoudt met schreeuwen, laat ik jouw neus heel.” Hij begreep de boodschap want vanaf toen vroeg hij op normale toon dingen aan zijn collega die naast hem stond te werken. Bovendien groette hij mij uiterst beleefd wanneer wij elkaar in de gang of op straat tegenkwamen.

 2. Welnu, ik vind dat je nu wel eens mag genieten van je welverdiende rust, want uiteindelijk is een zwangerschapsverlof daarvoor. Laat de boel de boel! 🙂

 3. Succes meid, nog even en je hebt je Aukje-baby in handen! Laat je maar lekker verwennen nu het nog kan:)

 4. Ik vind het zo’n prachtig buikje. Helemaal Aukje met mooi jurkje en knap buikje. Je doet het hartstikke goed en ik word onderhand ook best nieuwsgierig naar de little drummer inside. Of wordt het een zangwonder?

 5. Zo! Dat wordt een gezonde baby 😛
  * schrijft op…Bolle buik vooruit…Jongen! *

  hihihihi

 6. Nu nog een anderhalve koprol daar in die buik van je en je bent er klaar voor. Sterkte met de laatste loodjes en denk aan jezelf!

 7. Jammer dat het nu even wat anders loopt dan je had gehoopt maar je kunt gelukkig gaan aftellen….je hebt een mooie buik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *