Politie achtervolgt paard en wagen op A7, ofwel: De dagelijkse dingen in de provincie waar de tijd weleens stil lijkt te staan.
Door onze verslaggever ter plaatse, met commentaar in het ‘Fries’ van loglezer Laurens.
TERWISPEL – De politie heeft maandagmiddag de handen vol gehad aan een 65-jarige man uit Tijnje (Friesland), die bij Terwispel met zijn paard en wagen op de vluchtweg van de autoweg A7 reed. Hoewel een agent het hem verbood, bleef de man doorrijden, deelde de politie dinsdag mee. “Neen!” riep de man verontwaardigd. ” ‘kmag hier geweun rijd’n met mien peerd ’n waog’n, keb gans geen borde g’zien w’rop steet dat ’t verbod’n is!”
Ook een poging hem klem te rijden mislukte in eerste instantie. De wagen kwam echter met de rechterwielen in een sloot terecht en sloeg om. Wagen, man en paard belandden allemaal in de sloot. “Nondeju!!” riep de oude baas, “wah zull’n we nou krieg’n!”
Op de wal ontstond vervolgens een fikse worsteling tussen de man en de twee agenten, die lichtgewond raakten door een paar ferme slagen met de hooivork. Ook de man was gewond omdat hij in de sloot de wagen boven op zich had gekregen. Hij zit nog steeds vast op het politiebureau, potdonders.
Een omstander heeft het verschrikte paard uit het water gehaald. Tijdens deze operatie kreeg het arme beest het vreselijk op de heupen en begon luidkeels het overbekende friesche volkslied te balken/blaten/hinniken/grinniken (streep door wat niet van toepassing is).
Dit krantenbericht kreeg ik toegemaild door Laurens, die een aantal mooie ‘Friese’ zinnen heeft toegevoegd, naar aanleiding van deze link. Ik heb er smakelijk om gelachen en wilde jullie dit bericht niet onthouden. Probeer vooral eens de Friese zinnen op z’n boers uit te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *